Regija

Objavljeno ime sljedećeg protivnika Marka Bojkovića: Evo tko će u Beogradu izaći na megdan ‘Skull Crasheru‘!

Marko Bojković

 Uroš Arsić
Brazilac će predstavljati potencijalno najveći ispit u Bojkovićevoj dosadašnjoj karijeri

Još 23 dana dijele nas od FNC 13 priredbe u Beogradu, a organizatori polako otkrivaju cjelokupni mozaik "fight carda" kojeg su pripremili za nadolazeći borilački spektakl. Kao što je od ranije poznato, na prvom FNC-ovom "eventu" u Srbiji nastupit će i Marko Bojković, a sada je potvrđeno i s kim će odmjeriti snage u oktogonu dvorane Aleksandar Nikolić (Pionir). "Skull Crasheru" će, naime, 4. studenog na megdan izaći Lucas Ananias.

Radi se o 28-godišnjem Brazilcu koji je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 20 mečeva, pri čemu je u upisao 15 pobjeda i pet poraza. Od navedenih 15 pobjeda, njih osam je ostvario nokautima (53%), pet je puta pobjeđivao na temelju sudačkih odluka, a dva je puta svoje protivnike prisiljavao na predaju. Posljednji je put u oktogon ušao krajem travnja ove godine, kada je (na Open Extreme Manaus 2 priredbi u Brazilu) nokautirao sunarodnjaka Denissona Teixeiru (3-3) u drugoj rundi. Zanimljivo je da je Ananias 13 od 15 borbi odradio u Brazilu, a jedina dva meča na kojima se pojavio izvan najveće južnoameričke države bila su ona na SBC-u. Početkom prosinca 2019., na SBC 25 priredbi u Novom Sadu nokautirao je Kirilla Tropinina (5-8) u prvoj rundi (leteće koljeno i "ground and pound"), a sredinom listopada 2021., na SBC-u 36 u Zrenjaninu, i sam je završio nokautiran (koljenom) od strane Dzhamaludina Alieva (9-0).

Bojković je, s druge strane, odradio četiri profesionalne MMA borbe i iz svake od njih izašao kao pobjednik. Posljednji smo ga put gledali na FNC 11 priredbi u zagrebačkoj Areni, kada je brutalnim letećim koljenom "ugasio" Maura Paixãa u drugoj rundi, te isporučio najimpresivniji nokaut u svojoj dosadašnjoj karijeri. Regionalni MMA sladokusci s velikim nestrpljenjem očekuju Markov sljedeći nastup, a s obzirom na to da svaki ulazak ovog perspektivnog 22-godišnjaka u kavez jamči pravi "vatromet", pregršt vrhunskih poteza i "show" za publiku, ne sumnjamo da će "gorjeti" i 4. studenog u Pioniru!

Linker
30. lipanj 2024 22:45