Regija

Nitko kao Miran Fabjan: Slovenski ‘Rocky‘ protiv De Castra se borio sa slomljenim rebrima!

Miran Fabjan

 VANESA PANDZIC Cropix
Fabjanov pothvat i do sada je bio vrijedan svakog respekta, a sada poprima gotovo nadrealnu dimenziju

Kao što je već dobro poznato, Miran Fabjan je u borbu za naslov (privremenog) prvaka teške kategorije FNC-a protiv Yorgana De Castra uskočio na "short notice", kao zamjena za ozlijeđenog Ivana Vitasovića. Potonji je, naime, pretrpio prijelom rebra i zbog toga bio prisiljen otkazati nastup desetak dana prije FNC 19 priredbe. Kao "deus ex machina" tada se pojavio Fabjan, uskočio umjesto svog klupskog kolege iz Trojana i tako spasio praktično čitav event u pulskoj Areni. Slovenski je "Rocky", međutim, i sam imao polomljena rebra!

Tu i takvu informaciju prvi su javno plasirali komentatori FNC 19 priredbi na slovenskoj Voyo platformi, navodeći kako je Fabjan u meč s bivšim UFC-ovim teškašem ušao s dva slomljena rebra i pod blokadom. Prema njihovim tvrdnjama, vijest o Fabjanovoj ozljedi bila je čuvana i pod strogom tajnosti kako ne bi stigla do suparničkog tabora.

O cijeloj situaciji se, na koncu, oglasio i sam Fabjan napisavši u popularnoj Facebook grupi MMA Extra runda kako je rebra slomio 9. kolovoza tijekom sparinga s Mihom Frlicem, ali i dodavši kako tu informaciju ne bi ni spomenuo da je kojim slučajem u subotu izgubio od Castra. Osim toga, "Rocky" je u komentarima priložio i bolnički nalaz iz kojeg je razvidno da je doista slomio osmo i deveto rebro.

image

Bolnički nalaz

Miran Fabjan

Fabjanov pothvat i do sada je bio vrijedan svakog respekta. Prihvatio je borbu deset dana prije održavanja priredbe, protiv iskusnog i nimalo bezopasnog protivnika, koji je, k tome, i 20+ kilograma bio teži od njega. Uz sve to, sada, dakle, znamo da je u cijelu priču ušao i s dva slomljena rebra, što cijeloj priči daje gotovo nadrealnu dimenziju. Ako je itko do ovog vikenda sumnjao u Fabjanovu hrabrost i odlučnost, takvih više vjerojatno nema, čak ni među donedavno najvećim kritičarima i skepticima. Kapa do poda, "Rocky", tako to rade istinski gladijatori.

Linker
15. rujan 2024 22:29