Regija

Nikola Joksović nastavio svoj pobjednički niz: Srpski borac sjajnim ‘submissionom‘ došao do pobjede

Nikola Joksović

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Borac iz dvorane Car Dušan Silni iz nastupa u nastup izgleda sve bolje

Nedugo nakon poraza bosanskohercegovačkog teškaša Benjamina Šehića, u kavez Ares FC organizacije kročio je srpski borac Nikola Joksović. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi Joksović je došao do pobjede nad jako iskusnim francuskim borcem Vincentom del Guerrom (29-21-1).

Brzo je Nikola Joksović tražio rušenje u prvoj rundi. Odmah je pritisnuo Del Guerru uz ogradu kaveza, ali iskusni francuski borac pokazao je dobru obranu od rušenja i borba se nastavila u stojci. Lijepu boksačku tehniku prezentirala su oba borca tijekom prve runde i obojica su pogodili nekoliko lijepih čistih udaraca. 25 sekundi prije kraja runde Joksović je uspio upisati rušenje i vjerojatno je ukrao rundu tim potezom.

Uspio je Joksović u drugoj rundi puno brže doći do rušenja i nakon nešto više od minutu odveo je borbu u parter. Ekspresno je srpski borac uspostavio kontrolu s leđa i tražio je priliku za ‘‘submission‘‘. Dvije minute prije kraja runde, Joksović je sjajno odradio ‘‘setup‘‘ za polugu na ruci, zaključao je ruku iskusnog francuskog borca i prisilio ga je na tapkanje.

Još jedna maestralna izvedba srpskog velteraša. Ovo mu je 11. pobjeda u 12. profesionalnom nastupu, a jedini poraz upisao je u trećem mjesecu prošle godine. Tada je porazio Karim Rabei u debiju za Ares, ali Joksović se vrlo brzo vratio pobjedama i ovo mu je četvrta uzastopna pobjeda.

28-godišnji Joksović odlične nastupe prezentira i u FNC-u, a iz meča u meč pokazuje vidan napredak. Potkovan je Joksović u svakom segmentu slobodne borbe i osim njega, čestitke i poštovanje zaslužuje njegov kompletan tim iz novosadske dvorane Car Dušan Silni.

Linker
24. lipanj 2024 15:46