Regija

Nikola Joksović dogovorio novi meč u francuskoj promociji: Uskočio na ‘short notice‘ protiv iskusnijeg protivnika

Nikola Joksović

 Instagram, Nikola Joksović
Bit će mu ovo drugi meč u Aresu, a u prvom je nažalost poražen jednoglasnom sudačkom odlukom prije godinu dana

Nikola Joksović je jedan od najvećih talenata u velter kategoriji u regiji, a pod trenerskom palicom Nemanje Miloševića niže dobre uspjehe. Nakon što je odradio dva meča na FNC-u, Joksović je sada dogovorio novi meč, ali za francuski Ares gdje se već borio, a poznat je i datom i protivnik.

Josković je tako za FNC debitirao u sedmom mjesecu prošle godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Carla Pratera. Dominantno je pobijedio iskusnog bivšeg UFC borca, da bi nekoliko mjeseci kasnije slavio protiv još jednog bivšeg UFC borca pod okriljem FNC-a.

U drugom nastupu za FNC, Nikola je ‘‘ugušio‘‘ Jorgrea De Oliveiru u drugoj rundi, te se tako prometnuo kao jedan od uistinu legitimnih kandidata za pojas. No, Joksović je sada odlučio malo se vratiti u Ares, gdje će odraditi i drugu borbu za francusku organizaciju.

Što se tiče protivnika, radi se o Emmanuelu Dawi (10-7 MMA), koji se u svojoj dosadašnjoj karijeri borio za Bellator, M-1, Oktagon i druge, a na ljeto 2021. ga je u Oktagonu svladao i Bojan Veličković. Triput je Dawa nastupio u Oktagonu te je sva tri puta završen u prvoj rundi, a ovo će mu ujedno biti i prvi nastup za Ares.

Nikola je već jednom nastupio u Aresu, no tada je poražen sudačkom odlukom od Karima Rabeija. Bilo je to u trećem mjesecu prošle godine, a nakon toga dolaze ta dva nastupa u FNC-u i dvije pobjede.

Joksović će se protiv Dawe boriti 9. ožujka (treći mjesec) na Ares 13 priredbi, a borba će se moći gledati putem UFC Fight Passa.

Linker
27. lipanj 2024 21:08