Regija

Neporaženi Arijan Gorički u Njemačkoj lovi svoju sedmu profesionalnu pobjedu

Arijan Gorički
 Privatna arhiva
23-godišnji zagrebački profesionalni boksač, Arijan Gorički, ovog vikenda ispred sebe ima novi meč

U subotu 12. prosinca, po svoju sedmu profesionalnu boksačku pobjedu krenut će Arijan Gorički (6-0-1, 2 KO). On će nastupiti na boksačkoj priredbi u njemačkom Eggenstein-Leopoldshafenu, a protivnik će mu biti njegov vršnjak, ali i puno iskusniji borac, Jozsef Ajtai iz Mađarske. Riječ je o borcu koji je profesionalac već pet godina, a do sada je upisao 22 pobjede, od čega 14 nokautom i 16 poraza.

Meč će se održati u perolakoj kategoriji (do 57 kilograma) i to na šest rundi. 169 cm visoki Gorički trebao bi imati prednost u visini od deset centimetara, a zanimljivo je navesti kako je savladao brata svog subotnjeg protivnika.

"Jozsefovi najbolji dani su iza njega, ali ima puno iskustva te ga se ne smije podcijeniti. Prošle godine sam se borio s Jozsefovim bratom, pobijedio sam gajednoglasnom odlukom sudaca i rušivši ga šest puta tijekom meča. Iako je Jozsef puno iskusniji od brata, vidjet ćemo kako će on reagirati na moje udarce, možda će pokušati osvetiti brata pa dobijemo zanimljivu borbu", najavio je meč Gorički osobno.

Njegov protivnik ima zanimljivu biografiju, budući da se već s 18 godina borio za svjetsku WBF titulu. Borio se još godinu dana kasnije za WBA i WBO International pojaseve, no te je sve mečeve izgubio.

Gorički je profesionalac od 2017. godine, a svoj posljednji meč imao je u rujnu ove godine, kad je u Düsseldorfu savladao još jednog boksača iz Mađarske, Zsolta Sarkozija. On se zapravo pripremao za meč kojeg je 19. prosinca trebao odraditi u Zagrebu, no isti je otkazan zbog epidemioloških mjera. Nakon toga je pronašao ovaj meč i bez puno razmišljanja ga prihvatio.

Najavljeno je kako je organiziran i prijenos meča, putem Instagram profila 2KBoxingofficial2.

Linker
05. srpanj 2024 22:08