Regija

Nakon Pionira, ‘Croata‘ je utišao i beogradsku Arenu! U potpunosti je izdominirao Džakića i upisao pobjedu!

Francisco Barrio

 Screenshot/Voyo.hr
Francisco Barrio pobijedio je iskusnog srpskog borca nakon tri dominantne runde u oktogonu Štark Arene

Sedma borba glavnog dijela spektakularne FNC 17 priredbe ponudila je okršaj između Francisca Barrija i Dušana Džakića. Nakon što je "Croata", početkom studenog, u Pioniru prisilio na predaju Vasu Bakočevića u njihovom revanšu, sada je, u beogradskoj Areni, svladao i njegovog klupskog kolegu, odnosno prijatelja. Borac zagrebačkog ATT-a u, nakon tri runde borbe, pobijedio je "Cyborga 2" jednoglasnom sudačkom odlukom i tako slavio 13. put u profesionalnoj karijeri.

Oba borca krenula su oprezno u meč, prvih pola minute gledali smo početno ispitivanje snaga, nakon čega je Barrio skratio distancu, ušao u klinč i pritisnuo Džakića uz žicu. Hrvatsko-argentinski borac potom je prizemljio protivnika i doveo borbu tamo gdje je želio - u parter. Iz gornje pozicije je kontrolirao 37-godišnjeg Srbina, a potom mu i uzeo leđa, nakon čega se vratio u "side", a onda i u "full mount". Pokušao je "Croata" završiti meč "arm triangleom", no Džakić se uspio osloboditi. Barrio je nastavio kontrolirati situaciju iz gornje pozicije i u potpunosti kontrolirati tijek borbe, a pritom je pogađao protivnika s nekoliko dobrih udaraca laktovima i dominirao ga do kraja prve runde.

U drugoj rundi Džakić je čekao Barrija i pokušao ga ugroziti pojedinačnim udarcima, no "Croata" ga je ponovno doveo do žice i krenuo raditi ono što mu najbolje ide. Pritiskao je "Cyborga 2" uz žicu, a onda ga i srušio te mu ponovno uzeo leđa. Džakić se uspio izvući iz te situacije, ali Francisco ga je opetovano prizemljio i došao u gornju poziciju. Džakić je pokušao iz donje pozicije izvuci "kimuru", no hvat nije bio dovoljno čvrst i "Croata" se lakoćom oslobodio tog pokušaja te nastavio reprizirati ono što je prezentirao i tijekom cijele prve runde. Iz gornje je pozicije kontrolirao i umarao Džakića, te ga povremeno pogađao laktovima i nanosio mu štetu. Minutu prije kraja druge runde, Barrio je ponovno borcu Fight Companyja uzeo leđa, ali nije to uspio kapitalizirati. Džakić se izvukao, a uslijedila je "scramble" sekvenca nakon koje je i on "Croati" uzeo leđa i te ga pokušao završiti "rear naked chokeom". Hvat, međutim, nije bio dovoljno dubok, a vrijeme u drugoj rundi je isteklo.

U trećoj dionici borbe gledali smo isti scenarij kao na počecima prethodnih rundi; Barrio je pritisnuo Džakića uz žicu i nastavio ga umarati, a onda ga je ponovno prizemljio i udarao iz gornje pozicije. Nakratko je imao "full mount" no ubrzo su se vratili u poziciju polugarda iz koje je "Croata" uputio nekoliko novih udaraca u Džakićevu glavu i tijelo. Pola minute prije kraja iskusni srpski borac se uspio dići, no Barrio ga je instantno vratio na pod, a onda i zadržao tamo sve do isteka treće runde.

Iako je Džakić demonstrirao solidnu fizičku pripremljenost i dobro se branio u pojedinim parteraškim sekvencama, "Croata" je na koncu upisao potpunu zasluženu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
01. lipanj 2024 23:46