Regija

Krenuo je FNC 7: Ivan Sičaja dominantno do pobjede, Nejc Preložnik pobijedio Jurakića

Ivan Sičaja

 ROBERT FAJT Cropix
Unutar članka pročitajte tijek svih borbi

Sičaja vs. Thiam

Večerašnji FNC 7 event u pulskoj Areni otvorio je talentirani borac iz zagrebačkog ATT-a Ivan Sičaja. Profesionalni debi je odradio na FNC 6 eventu protiv Matea Bolfana kojeg je pobijedio ‘submissionom‘. Protivnik mu je bio Senegalac Samba Thiam koji je u svojoj karijeri do večeras odradio dva meča te ima jednu pobjedu i jedan poraz, a radi se o amaterskim tako da je večeras imao profesionalni debi.

Borbu je Thiam otvorio u centru kaveza. Sičaja pokušava rušiti no prvi nalet Thiam brani i završavaju u klinču ali Ivan je ipak uspio rušiti. Radio je dobar ‘gnp‘ i prešao u ‘mount‘ nakon čega je nastavio zadavati udarce u parteru, no Thiam je imao dobru obranu. Sičaja je uzeo prvu rundu.

U drugoj rundi Sičaja pogađa odličan ‘question mark kick‘ ali nije ozbiljno uzrdmao protivnika koji odmah vraća udarcima u tijelo. Sičaja je opet ušao u rušenje i ponovno završavaju u klinču nakon čega je Ivan opet rušio. Zadavao je nekoliko dobrih udaraca u parteru, a završio je i u ‘mountu‘ i prilikom pokušaja ‘arm triangle‘ gušenja Thiam je okrenuo i završio gornji.

U trećoj rundi smo uglavnom gledali borbu na nogama gdje su oba borca imala svoje momente. Thiam je djelovao nešto umornije, no Sičaja se oslično nosio s njim i na nogama. Sičaja je uspio srušiti i u ovoj rundi, te je time odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Jurakić vs. Preložnik

Denis Jurakić talentirani je borac iz Ahileja. U svojoj profesionalnoj karijeri ostvario je dvije pobjede i jedan poraz, a posljednji profesionalni nastup imao je u trećem mjesecu kada je na FNC 5 priredbi pobijedio Simonea D‘Annu. Nejc Preložnik, slovenski je borac koji se posljednji put borio na Brave CF 56 eventu gdje je i poražen, a sudjelovao je i na Armagedonu prošle sezone.

Prvu rundu borci brzo završavaju u klinču i Jurakić je na pokušaj rušenja odgovorio ‘kimurom‘ ali su borci ubrzo završili na nogama. Jurakić je ponovno inicirao klinč ali Nejc je sve uspio obraniti pa čak i pogoditi poneki ‘kick‘. Jurakić je i po treći put pokušao rušiti ali Nejc je opet obranio, ali u ostatku runde su bili poprilično izjednačeni.

U drugoj rundi Nejc ponovno odlično brani Jurakićevo rušenje, ali Jurakić pogađa i dojam je da je uzdrmao Nejca no ubrzo su nastavili u starom tempu. Ostatak runde su proveli također na nogama gdje su obojica bacili ponešto pojedinačnih udaraca, a nekoliko sekundi prije kraja došlo je do uboda u oko.

Treća runda počinje Jurakićevim koljenom i novim nadmetanjem na nogama. Jurakić nekoliko puta ulazi uskim krošeima ali je i Nejc pogađao dobre udarce u tijelo. Lijevim krošeom je uzdrmao Jurakić Nejca no on vraća prednjim direktom a lijevom rukom je bacio na trenutak Jurakića na pod. Pobjedu je donio Nejc Preložnik podijeljenom sudačkom odlukom

Linker
25. lipanj 2024 18:21