Regija

‘Joker‘ se obratio fanovima nakon poraza: ‘Jednostavno je bolji boksač, motiv je bio da me ne završi‘

Magomed Ismailov vs. Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Ushatayka)
Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić detaljno se osvrnuo na svoj poraz od Magomeda Ismailova

33-godišnji srpski MMA borac Aleksandar Ilić nažalost nije uspio nastaviti pohod na rusku borilačku scenu. Veliku priliku imao je ‘‘Joker‘‘ sinoć u glavnoj borbi eventa koji je organizirala organizacija Pravda Boxing.

‘‘Joker‘‘ je uparen s Magomedom Ismailovim (17-3-1), jako popularnim, ali i jako kvalitetnim ruskim MMA borcem. Iliću je donekle trebalo ići u prilog što je meč ugovoren prema boksačkim pravilima, jer tu je isključena mogućnost hrvanja i partera, a to su segmenti na koje bi se Ismailov zasigurno oslonio da su odrađivali MMA meč.

Ipak, ‘‘Maga‘‘ iza sebe ima i boksačko iskustvo te je već nastupao u profesionalnom boksu. Ranije ove godine, Ismailov je jednoglasnom odlukom porazio Olanrewaju Durodolu (38-9-0, 35 KO), 41-godišnjeg nigerijskog boksača koji zauzima 52. mjesto na Boxrecovoj ljestvici u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji. Ukupno je 1153 boksača na toj ljestvici. To dovoljno govori kakvog je boksača Ismailov već porazio, a u sinoćnjem meču protiv ‘‘Jokera‘‘ pokazao je kako ipak bolje boksa od Aleksandra Ilić.

Nije ‘‘Joker‘‘ imao rješenje za njegov pritisak, a Ismailov je svih šest rundi vršio presing i uspijevao je skraćivati distancu kako bi prikrio razliku od 15-ak centimetara u visini. Ilić je bacao jako malo udaraca i većinu meča proveo je krećući se unatrag i izvlačeći se lateralnim kretnjama od napada Ismailova. To naravno nije bilo dovoljno za pobjedu, a ‘‘Joker‘‘ se brzo oglasio putem svog Instagram profila.

‘‘Veliki pozdrav svima i hvala vam još jednom na podršci. Izgubio sam nažalost večeras meč protiv ‘Mage‘ Ismailova. Definitivno je bio bolji borac i boksač večeras. Imao sam dosta problema i u trening kampu, a ovo mi je treći meč u posljednjih 12 tjedana, treće skidanje kilograma i dvaput sam prebolio koronu. I dalje imam problema s krvnim analizama. U posljednjih 30 dana odradio sam 12 treninga uvrh glave. Vjerojatno se primijetili da sam na vaganju bio u najlošijoj formi do sada. Može to puno bolje, ali svakako i da sam imao kompletan trening kamp i da sam bio puno spremniji, vrlo vjerojatno ne bih uspio da ga nadboksam večeras. Jednostavno je bolji boksač, ima više iskustva i već se borio u profesionalnom boksu. Imao sam problema s nalaženjem distance i već poslije prve runde bio sam ugašen i borio sam se sam sa sobom.‘‘, započeo je ‘‘Joker‘‘ obraćanje preko ‘‘storyja‘‘ na Instagramu.

‘‘Motiv ovog meča kao što vi već znate bio je brutalan ugovor, brutalna novčana isplata. Nije postojala opcija da se ovaj meč otkaže. Jednostavno sam prešutio organizatorima da imam zdravstvenih problema. ‘Magi‘ ne umanjujem pobjedu i dečko je pokazao zašto je klasa te da na ovom nivou jednostavno postoje leveli. Od druge runde bio mi je motiv da me ne završi i da me ne nokautira. Hvala svima, nadam se da me razumijete i nema što, idemo dalje i to je to. Pun gas!‘‘, poručio je Aleksandar Ilić.

image

Aleksandar Ilić

Instagram (ilke Mma)

Iliću svaka čast što se odvažio na toliko teških mečeva u kratkom periodu, a na neki način je i izašao iz svoje zone komfora tako što se okušao u sportu u kojem dosad nije profesionalno nastupao. Sada vjerojatno slijedi kraći odmor, a poprilično smo sigurni da će Ilić nastupiti barem još jednom do kraja ove godine. Želimo mu povratak pobjedama.

Linker
28. lipanj 2024 14:50