Regija

Ivica Trušček nezaustavljiv je u FNC-ovom kavezu: Janković je izdržao nešto manje od dvije runde

Ivica Trušček

 Ronald Goršić/cropix
39-godišnjak iz Križevaca pružio je izuzetno kvalitetan nastup na priredbi u Zaboku

Svaka čast svim borcima koji nastupaju na današnjem programu FNC 5 priredbe, ali Ivica Trušček uvijek zaslužuje posebnu pažnju na regionalnoj sceni. ''Najopakiji tip Balkana (BMF)'' danas je po 76. put ušao u MMA borilište. ''Terror'' iz Križevaca uvijek je spreman na. Srpski borac Aleksandar Janković našao se s druge strane kaveza. Radi se o borcu koji je danas odrađivao 23. profesionalni nastup, što je također impresivno za jednog 27-godišnjaka. Borba je dogovorena u ''catchweightu'' do 75 kilograma.

Trušček je od početka meča zauzeo sredinu kaveza i pokušao se nametnuti kao borac koji će diktirati tempo. Janković je uspio pritisnuti Truščeka u klinču uz kavez, a tada smo svjedočili zanimljivoj situaciji. Trušček je smatrao kako se radi o pasivnoj poziciji i Janković se bez intervencije suca jednostavno odmaknuo i pozvao ''Terrora'' da se obračunaju s distance. Borci su ipak jako brzo ponovno završili u klinču uz ogradu kaveza, ali ovaj put je Trušček bio u dominantnoj poziciji te je zadao nekoliko dobrih udaraca koljenom u tijelo Jankovića. Osjetno aktivniji i precizniji bio je Trušček tijekom prve runde te je konstantno pritiskao borca iz Srbije. Odličnu prvu rundu odradio je ''Terror'', dok je Janković nekoliko puta dobro pogodio krošeom iz kontre, no bez dileme bio je lošiji borac u prvoj rundi.

U istom ritmu otvorio je ''balkanski BMF'' i drugu rundu. Konstantan pritisak, kombinacije boksačkih tehnika s middle kickovima i koljenima u tijelo, stvarale su Jankoviću puno problema. Treba pohvaliti Jankovića kako se nije dao uzdrmati unatoč brojnim primljenim udarcima te je ostajao unutar borbe. Minutu prije kraja druge runde, Trušček je srušio Jankovića, završio mu je na leđima te je neprekidno zadavao udarce ljevicom. Janković se nije aktivno branio i sudac je odlučio prekinuti meč. Hrabro se Janković nosio s Truščekom gotovo 10 minuta, ali razlika u kvaliteti bila je jasno na strani ''Terrora''.

Treća je ovo uzastopna pobjeda za Ivicu, a sve tri došle su pod okriljem FNC-a. ''Terror'' je zapravo pritajeni kralj ''FNC-a'', a pobjeda nad Jankovićem ukupno mu je 41. u profesionalnoj MMA karijeri (41-35-0). Janković je pretrpio 12. poraz (11-12-0), a ovo mu je peti poraz zaredom. Pobjedu čeka od desetog mjeseca 2019. godine.

Linker
25. lipanj 2024 14:20