Regija

Ivana Širić Petrović početkom sljedeće godine brani pojas u Aresu: Čeka ju vrlo opasna Poljakinja

Fernand Lopez (lijevo) i Ivana Širić Petrović

 Instagram (ivana Širić)
28-godišnja Hrvatica s norveškom adresom pojas je osvojila u devetom mjesecu ove godine

Vjerojatno najveći uspjeh kad su hrvatske MMA borkinje u pitanju, ranije ove godine ostvarila je Ivana Širić Petrović (5-0-0). Mostarka s norveškom adresom deklarira se kao hrvatsko-norveška borkinja, a u devetom mjesecu ove godine osvojila je titulu prvakinje u Ares FC organizaciji.

Francuski Ares organizacija je koju vodi Fernand Lopez, MMA trener poznat kao nekadašnji trener Francisa Ngannoua i sadašnji trener Ciryla Ganea, Nassourdinea Imavova itd. Ares FC i UFC također imaju blisku suradnju i Aresovi eventi prenose se putem UFC Fight Passa. Radi se o dobroj podlozi i odskočnoj dasci za UFC, a Ivana Širić Petrović ima tri pobjede u jednako toliko nastupa za tu promociju.

Do pojasa u muha kategoriji došla je pobjedom protiv Alexandre Tekenah (2-0), a završila ju je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi. Ivana je time samo nastavila svoj pobjednički niz, a u prvom mjesecu sljedeće godine tražit će prvu obranu pojasa.

20. siječnja (1. mjesec) (Ares FC 11) Ivana će se boriti protiv vjerojatno najopasnije protivnice do sada. Ewelina Wozniak (7-1-0), Poljakinja nadimka ‘‘The Mad Queen‘‘ iza sebe ima dva nastupa pod okriljem OKTAGONA (2-0), jedan pod okriljem Bravea (1-0), dok je u Aresu dvaput nastupila (1-1). U trećem mjesecu debitirala je pod okriljem Aresa, ali nastup u slamka kategoriji nije dobro prošao. Maria Silva završila ju je ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi i Wozniak je sljedeći nastup odradila u muha kategoriji. Poljakinja je u šestom mjesecu prisilila na predaju Anastasiu Feofanovu (8-1-0), a do ‘‘submissiona‘‘ je došla u drugoj rundi.

Prema podacima s Tapologyja, Wozniak trenira u dvorani Czerwony Smok, a radi se o poljskoj dvorani unutar koje povremeno treniraju imena kao što su Mateusz Gamrot, Borys Mankowski, Damian Grabowski, Roman Szymanski, Jakub Wiklacz, Sebastian Rajewski itd.

Ivana Širić Petrović predstavlja norveški Frontline Muay Thai, a povremeno trenira i u švedskom Allstarsu. Nedavno je nekoliko treninga odradila i u zagrebačkom ATT-ju.

Hrvatsko-norvešku borkinju ne čeka lak zadatak, ali novom pobjedom doći će jako blizu UFC-u, a možda osigura i potpis ugovora s najjačom svjetskom promocijom. Mi joj želimo svu sreću, a opsežan intervju koji smo ranije ove godine odradili s Ivanom možete pročitati OVDJE.

Linker
26. lipanj 2024 11:38