Regija

Ivana Habazin objavila sjajnu vijest: Ovaj tjedan će boksati za titulu svjetske prvakinje!

Terri Harper vs. Ivana Habazin - plakat

 Matchroom Boxing
33-godišnja hrvatska boksačica uskače na ‘‘short notice‘‘ u meč za svjetsku titulu

Točno mjesec dana prošlo je otkako je Alen Babić napadao svjetsku boksačku titulu, a bio je to jako važan trenutak za hrvatski boks, jer ne događa se često da naši boksači/ice napadaju svjetske titule.

Ipak, ovaj put je došlo do određene iznimke i već ovaj vikend imamo novi meč za svjetsku titulu u kojem će Hrvatska imati predstavnika, odnosno predstavnicu. Ivana Habazin sinoć je iznenađujuće obznanila kako već u subotu napada WBA svjetsku titulu u super velter kategoriji.

‘‘Imamo borbu! ‘Short notice‘? Ne, ja kao borkinja moram uvijek biti spremna. Vrijeme je da zasjam‘‘, poruka je Ivane u objavi na društvenim mrežama.

Habazin će u Manchesteru boksati na eventu Matchroom Boxinga, a protivnica će joj biti Terri Harper (13-1-1), 26-godišnja engleska boksačica. Harper je trebala boksati prije dva dana u Dublinu na eventu koji su predvodile Katie Taylor i Chantelle Cameron, ali njena protivnica Cecilia Braekhus otkazala je borbu jutro uoči samog meča. Harper je tako ostala bez nastupa na sjajnom eventu u Dublinu, ali pripreme joj neće propasti i 27. svibnja (peti mjesec) branit će titulu protiv naše boksačice.

Terri Harper WBA titulu svjetske prvakinje u super velter kategoriji drži od devetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Hannah Rankin. Držala je Harper nekoć i WBC-ovu titulu u ovoj kategoriji, ali izgubila ju je u 11. mjesecu 2o21. godine. Tada joj je jedini poraz u karijeri nanijela Amerikanka Alycia Baumgardner. Inače, radi se o kategoriji do 154 ‘‘pounda‘‘ odnosno do 69,85 kilograma.

Ivana Habazin u desetom mjesecu prošle godine osvojila je WBC Silver pojas u kategoriji do 67 kilograma, a sada će se okušati u kategoriji iznad. Ivana u posljednjih sedam mečeva ima čak šest pobjeda, a izgubila je samo od Claresse Shields, po mnogima najbolje boksačice svijeta u ovom trenutku.

Osvoji li Habazin svjetsku titulu u subotu, neće joj to biti prva svjetska titula u karijeri. Ivana je 2014. osvojila IBF-ov pojas svjetske prvakinje u velter kategoriji (-67 kg), a još u tri navrata gubila je mečeve za neke od četiri najbitnije svjetske titule.

Nadamo se da će do titule ponovno doći, unatoč tome što je uskočila u meč na ‘‘short notice‘‘. Manje od tjedan dana uoči održavanje borbe, Habazin je pristala boksati protiv svjetske prvakinje i zaslužuje svako poštovanje za to. Nadamo se da će ta odvažnost biti okrunjen WBA titulom svjetske prvakinje.

Linker
06. srpanj 2024 19:30