Regija

Hrvatski boksači saznali prve protivnike na Europskim igrama, Marko Milun odmah na legendu

Marko Milun, Damir Plantić i Toni Filipi
Šest hrvatskih boksača i jedna boksačica doputovali su u Minsk, gdje sutra počinju Europske igre 2019. Boksački turnir bit će posebno jak, budući da je dogovoreno kako je ovaj turnir automatski i europsko boksačko prvenstvo. Predstavnici Hrvatske saznali su i svoje prve protivnike, a već sutra će u ring Marko Milun protiv Clementea Russoa i Toni Filipi protiv Džemala Bošnjaka.

Prvi od hrvatskih boksača u ring će ući Toni Filipi. Prvo kolo kategorije do 91 kilogram počinje sutra od 15 sati, a talentiranog hrvatskog boksača čeka meč protiv Džemala Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine. Od 16 sati i 15 minuta u ring će ući sudionici turnira u super teškoj kategoriji, a tamo ćemo pratiti Marka Miluna. Boksača iz BK Leonarda čeka težak ispit u liku i djelu legendarnog Clementea Russoa. Iako mu je 36 godina, ovaj bivši dvostruki svjetski prvak i dvostruki srebrni olimpijac i dalje je vrlo opasan. Hrvatski boks ga je mogao bolje upoznati prošle godine, kad je u WSB ligi boksao protiv Tonija Filipija. Hrvatski boksač tim ga je putem savladao i svakako će imati što savjetovati svom reprezentativnom kolegi.

U subotu od 20 sati svoj će prvi meč odraditi Damir Plantić, jedini hrvatski boksač postavljen za nositelja. Njega čeka meč kategorije do 81 kilogram protiv Bayrama Malkana iz Turske. Plantić će sutra na otvaranja igara ponijeti hrvatsku zastavu. U nedjelju od 18 i 30 pratit ćemo Erika Pijetraja, kojeg čeka meč protiv još jednog talijanskog WSB boksača, Paula Di Lernie. U ponedjeljak će u ring jedina hrvatska predstavnica u ženskim kategorijama. Sara Beram nastupa u kategoriji do 57 kilograma, a njena protivnica je Helina Bruyevich iz Bjelorusije.

Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma i Marko Zeljko u kategoriji 69 u prvom su kolu slobodni. Oni će svoje mečeve održati u utorak i srijedu, a nadamo se kako će im se pridružiti što veći broj preostalih hrvatskih predstavnika.

Izbornik reprezentacije je Leonardo Pijetraj, uz njega su treneri Ivica Zubčić i Tomo Kadić te voditelj delegacije Marko Marović.

Linker
28. lipanj 2024 06:32