Regija

Hrgović otkrio datum nove borbe: ‘Dva su moguća scenarija! Hunter? Ponio se kukavički i prevarantski‘

Filip Hrgović
 Screenshot (Favbet)
Najbolji hrvatski boksač prokomentirao je i svoj novi nadimak te prognozirao meč Wildera i Furyja

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (12-0, 10 KO) nije nastupao od studenog 2020. godine i pobjede nokautom protiv Rydella Bookera. Čini se kako je pauzi došao kraj, a 29-godišnji hrvatski boksač otkrio je kako će njegova iduća borba biti 28. kolovoza u Americi. Nažalost, ime njegovog protivnika trenutno još nije poznato. Brončani iz Rija 2016. godine osvrnuo se na potencijalnu borbu za obaveznog IBF izazivača u teškoj kategoriji, a dotaknuo se i Michaela Huntera koji ga je posebno razočarao svojim ponašanjem načinom na koji se povukao iz njihove planirane borbe.

Hunter definitivno neće biti Hrgovićev idući protivnik, no Filip napokon ima poznato mjesto i vrijeme, a nekoliko imena nameću se kao potencijalni protivnici.

''Borim se 28. kolovoza u Americi. Još uvijek se radi na protivniku, čekamo da se međusobno dogovore i da netko konačno potpiše ugovor'', započeo je Filip u intervjuu za Favbet.

Pisalo se da bi Martin Bakole (16-1, 12 KO) mogao biti idući protivnik, no onda se spominjalo da je odustao. On međutim nije odustao i moguće je da ćeš se s njime boriti za pojas obaveznog IBF-ovog izazivača.

''Borba protiv Bakolea bila je pred potpisom i sto posto sam bio uvjeren da će se ta borba i održati. On nije odustao nego je zatražio jednu borbu za zagrijavanje. Postoji mogućnost da obojica odradimo borbu za zagrijavanje te da se onda dogodi naša međusobna borba za idućeg izazivača po IBF-u.''

Što misliš o Martinu Bakoleu? Kakav je protivnik i gdje vidiš svoje prednosti?

''Dosta je zahtjevan protivnik. Velik je, fizički spreman i baca puno udaraca. Spremao sam se za meč protiv njega i to bi mi bio najteži meč u dosadašnjoj karijeri. Moja prednost je što sam brži u rukama i nogama te vjerujem da imam bolje predispozicije. Ukoliko bih boksao onako kako znam, vjerujem da bih ga prošao bez problema.''

Otto Wallin (22-1, 14 KO) i Demsey McKean (19-0, 12 KO) također se spominju kao potencijalni protivnici.

''Obojica su rangirani na ljestvici, pregovaramo s IBF-om i njih dvojica moguće su opcije za idućeg protivnika."

Što misliš o njima?

''Wallin je pokazao u meču protiv Furyja da je dobar borac kojeg ne treba podcijeniti. Fizički ne djeluje prerazorno, ali je tehnički jako dobar. Sigurno je jedan od Top 10 ili Top 15 teškaša svijeta."

Hoće li borba 28. kolovoza biti borba za obaveznog IBF izazivača ili je moguć i scenarij gdje će se raditi o borbi za zagrijavanje?

''Moguća su oba scenarija. Vidjet ćemo narednih dana hoće li to biti uvodna borba ili će se raditi o borbi za obveznog izazivača. Saznat ćemo što su IBF i moj tim odlučili. Borba za obveznog izazivača mogla bi se pomaknuti za par mjeseci, a meč u kolovozu poslužio bi mi kao priprema za najveći meč u mojoj karijeri."

Nedavno si dobio novi nadimak ''Najizbjegavaniji teškaš u povijesti''.

''Taj nadimak u jednu ruku mi umponira, no u drugu ruku je frustrirajuć. Iz pozicije boksača nije mi jasno zašto netko odbija borbu, nikad se ne bih doveo u tu poziciju. Ne znam kako ti dečki žive s tim. Međutim, boks je biznis i očito traže nekakav lakši put do titule, a svatko ima pravo na svoj izbor. Michael Hunter se jedini ponio kukavički i prevarantski. Tri mjeseca je pregovarao i najavljivao kako će me nokautirati, a na dan potpisao se povukao i nestao. To je bio jedan kukavički potez. On mi je zapravo najviše vremena oduzeo'', izjavio je Hrgović.

Filipa ćemo čini se napokon imati prilike ponovno gledati u ringu, a s nestrpljenjem iščekujemo ime njegovog protivnika. U videu pri dnu teksta možete pogledati kompletan intervju te saznati što Hrgović misli o nadolazećoj borbi Tysona Furyja i Deontayja Wildera, a osvrnuo se i na nastup Vatrenih na Europskom prvenstvu.

Linker
03. srpanj 2024 10:15