Regija

(FOTO) Godine su samo broj: Cro Cop objavio fotografiju za 50. rođendan, forma je i dalje besprijekorna

Mirko Filipović

 Zeljko Puhovski/CROPIX
Mirko Filipović nije jedan od onih sportaša koji po završetku karijere odbace sve sportske navike

Mirko "Cro Cop" Filipović jučer je proslavio jubilarni 50. rođendan. Najveći hrvatski MMA borac povukao se iz profesionalnog sporta prije nešto više od pet godina, točnije, u drugom mjesecu 2019. godine odradio je svoj posljednji nastup.

Mirko je tada jednoglasnom odlukom sudaca porazio Royja Nelsona i tako je zadržao svoj niz neporaženosti u revanšima. Iako je Mirko tada imao nepunih 45 godina, kraj njegove karijere bio je poprilično šokantan, prvenstveno zbog razloga koji su ga naveli na prekid karijere.

Otprilike dva tjedna nakon pobjede nad Nelsonom, Mirko je izašao u javnost i otkrio je kako je pretrpio moždani udar. Bila je to šokantna vijest, a Cro Cop je odlučio kako neće dodatno riskirati svoje zdravlje i okončao je karijeru.

"Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Danas sam izašao iz bolnice i zato sam htio doći ovdje da ljudi vide da sam zdrav. Imao sam nevjerojatnu sreću u nesreći, izljev je mogao otići na bilo koju stranu. Imao sam disekciju vene, pukla je od mehaničkog podražaja. To nema veze s borbama, jednostavno vrat je bio preopterećen. Ja se sad moram boriti za život", govorio je Mirko u Dnevniku Nove TV, a zatim je obznanio kraj karijere.

"Nikad više u ring neću ući, ne smijem dozvoliti da me netko udari. Moram kontrolni magnet napraviti za tri mjeseca. Nakon toga ću ja trenirati i dalje, boks vreće. Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život.", poručio je Mirko.

Mnogi sportaši po završetku karijere gotovo u potpunosti odbace sportski način života. Nerijetko se šokiramo kada bivši profesionalni sportaši u samo nekoliko mjeseci dožive drastične promjene na svom tijelu. Mirko Cro Cop nije takav slučaj. Usprkos moždanom udaru koji je prebolio, Mirko je zadržao svoje "spartanske" navike. Trening je i dalje njegova svakodnevica, a Cro Cop je i s navršenih 50 godina u nevjerojatnoj fizičkoj formi.

Profesionalni sportaši ne bi se posramili takve forme, a iza svega stoje brojne godine mukotrpnog rada, discipline i odricanja. Cro Cop je jučer povodom 50. rođendana objavio fotografiju kojom je zapanjio fanove, ali tko god je pomnije upoznat s njegovim likom i djelom, nije iznenađen.

To je jednostavno Cro Cop, uvijek spreman i neuništiv.

Linker
11. rujan 2024 12:38