Regija

FNC pojačao svoj roster svojevremeno velikim rivalom Vase Bakočevića

Jivko Stoimenov

 Instagram
Jedan od najboljih bugarskih MMA boraca novi je član hrvatske borilačke organizacije

Nastavlja se širiti roster Fight Nation Championship promocije i to ne bilo kakvim borcima, nego dokazanim imenima ili velikim potencijalima. Ovog posljednje dovedenog možemo zapravo svrstati u te obje grupe, budući da je još uvijek vrlo mlad, ali svejedno već testiran na razne načine.

Jivko Stoimenov 25-godišnji je bugarski borac velter kategorije, kojeg je regija već upoznala prije četiri godine. Tada se borio protiv Vase Bakočevića, a njihova borba u Megdanovom borilištu imala je i vrlo jaku uvertiru. Zapravo je nastao vrlo jaki rivalitet koji je doveo do tenzija, a sve je riješeno u borbi. Bakočević je tada slavio prekidom u drugoj rundi, koji je došao radi ozljede Stoimenova.

Bugar je odmah nakon potpisa ugovora s FNC-om otkrio da s Vasom ima neriješene račune te da se nada revanšu u kojem bi više toga pokazao. Iza njega su četiri godine dodatnog iskustva i osam borbi protiv raznih protivnika pa svakako to ne bi više bio isti borac. Hoće li se to ostvariti, saznat ćemo s vremenom. Znamo kako Vaso nema ništa protiv nastupa u FNC promociji, ali isto tako znamo da se doslovno pola njihovog rostera želi susresti s njim u borilištu.

Stoimenov je trenutno na omjeru od 13 pobjeda i četiri poraza, a posljednje je nastupio u bugarskom Velingradu, gdje je bio bolji od Španjolca Miguela Angela Durana. Bilo je to u srpnju prošle godine, unutar koje je nastupio samo jednom. Nažalost, uvjeti s kakvima se borci susreću posljednje dvije godine ozbiljno su utjecali i na njega te njegove ambicije.

Trenutno nije poznato na kojoj FNC priredbi bi mogao uslijediti njegov debi u novoj promociji, no vjerujemo da ćemo to prvom prilikom saznati.

Linker
26. lipanj 2024 12:32