Regija

FNC je postao ‘ozbiljan igrač‘ na europskom tržištu: KSW-u su ‘preoteli‘ jednog od najtalentiranijih europskih bantamaša

Darko Banović vs. Miljan Zdravković | Miljan Zdravković

 Instagram (fnc, Ksw)
Vodeća regionalna MMA organizacija osnažila je roster Miljanom Zdravkovićem, a u ovom tekstu pobliže ćemo vas upoznati sa značajem ovog "transfera"

Pomalo u sjeni svih velikih uzbuđenja na FNC 19 eventu, ostalo je predstavljanje Miljana Zdravkovića kao novog FNC-ovog pojačanja. Neporaženi srpski borac (8-0) predstavljen je nakon što je Darko Banović porazio Bartosza Wojcikiewicza u meču za FNC-ov pojas u bantam kategoriji.

Banović je tom pobjedom postao prvim FNC-ovim prvakom u kategoriji do 61 kg, a odmah je saznao ime svog sljedećeg protivnika. Miljan Zdravković pozvan je da kroči u kavez i odradi sučeljavanje s Banovićem, a "face off" je odrađen u mirnom tonu, bez ikakvih nepotrebnih tenzija i naguravanja.

Dojam je da javnost nije dala dovoljno značaja onome što se zapravo dogodilo, jer ipak su slijedila još tri meča na programu eventa, a mnogi su nestrpljivo iščekivali nove nastupe Vase Bakočevića, Filipa Pejića i Mirana Fabjana. No, dolazak Miljana Zdravkovića pod okrilje FNC-a zapravo je fantastičan posao za organizaciju i dokaz da FNC krupnim koracima grabi prema statusu ponajveće europske MMA organizacije.

"Mora se priznati da FNC organizacija ne prestaje s transferima i u posljednje vrijeme agresivno ulaze na tržište."

"KSW će izgubiti još jednog borca. Miljan Zdravković dobio je ponudu za novi ugovor, ali ponuda nije bila primamljiva. Tim srpskog borca nadao se boljoj financijskoj ponudi nakon dvije impresivne pobjede nokautom. Borac privlači interes ostalih europskih organizacija i čeka najbolju ponudu."

Ovo što smo citirali, "tvitovi" su raznoraznih poljskih novinara i "insajdera" koji su pisali o Miljanovom odlasku iz organizacije. Iz njihovih objava može se zaključiti kako je Miljan brzo stekao dobru reputaciju na poljskom tržištu, a FNC također sve više privlači pažnju svojom aktivnošću na tržištu.

FNC je "ukrao" KSW-u jednog od najtalentiranijih europskih bantamaša

Miljan Zdravković zasad ne uživa status neke velike zvijezde, ali njegove borilačke kvalitete su neosporne. 25-godišnji borac bantam kategorije iza sebe ima osam profesionalnih nastupa i jednako toliko pobjeda. Čak pet puta Zdravković je slavio nokautom, što je impresivan učinak pobjeda nokautom za borca niže težinske kategorije. Ostale tri pobjede upisao je na bodove.

Već u trećem profesionalnom nastupu Miljan se borio unutar Brave CF organizacije gdje je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Ahmeta Simseka (5-1-0 uoči borbe). Tri pobjede nakon toga, Miljan je došao do ugovora s KSW-om, a debi u najvećoj poljskoj MMA organizaciji odradio je u devetom mjesecu prošle godine.

Mariusz Joniak (11-4-0) izdržao je četiri minute i 16 sekundi u kavezu sa Zdravkovićem, a srpski borac slavio je nokautom u prvoj rundi. Drugi Miljanov meč pod okriljem KSW-a uslijedio je sredinom trećeg mjeseca ove godine. Zdravković je u drugoj rundi nokautirao Kamila Szkaradeka koji je u meč ušao kao neporažen borac (5-0) i velika nada KSW-a.

Vrlo kvalitetne borce porazio je Zdravković u ranoj fazi karijere, a dvije pobjede u KSW-u priskrbile su mu visoko četvrto mjesto u poretku izazivača (naknadno pao na petu poziciju). Glasna su bila nagađanja kako Miljana čeka meč s Ukrajincem Oleksiijem Polishchukom, a pobjednik tog meča postao bi sljedećim izazivačem za pojas koji trenutno drži Jakub Wiklacz.

Međutim, KSW-ova ponuda za nastavak suradnje nije bila zadovoljavajuća, u priču se umiješao FNC i očito su ponudili više nego što je KSW mogao izdvojiti za Zdravkovića. Tako su Poljaci ostali bez jednog od najtalentiranijih europskih bantamaša, a FNC je dodatno osnažio svoj roster te su prvaku Banoviću doveli više nego adekvatnog izazivača za prvu obranu pojasa.

Europsko tržište u FNC-u je dobilo "ozbiljnog igrača"

Ranije ove godine FNC je svoj roster pojačao dovođenjem Krzysztofa Jotka (24-6-0, 1 NC, 11-6 UFC). Jotko je borac koji je gotovo deset godina bio dio UFC-a, a unutar organizacije upisao je 11 pobjeda i šest poraza. Poljak je pobjeđivao borce poput Mishe Cirkunova, Geralda Meerschaerta, Thalesa Leitesa, Marca-Andrea Barriaulta itd., a organizaciju je napustio nakon poraza od Brendana Allena. Prije toga bio je u seriji od dva uzastopna poraza.

Očekivao se Jotkov dolazak u KSW, a puno se pričalo i o potpisu za Oktagon gdje je trebao sljedeće godine nastupiti na Tipsport Gamechanger turniru u srednjoj kategoriji. Međutim, FNC je i u ovom slučaju dokazao kako već sada ravnopravno na tržištu može parirati organizacijama poput KSW-a i Oktagona.

Velika želja poljskih i čeških organizacija bio je i Bartosz Wojcikiewicz, ali FNC je i tu bitku na tržištu uspješno okončao. Poraz Wojcikiewicza u debiju za organizaciju nije znak da su dobili "mačka u vreći", nego je potvrda kako FNC-ov roster sve više jača i borci poput Wojcikiewicza ne mogu se prošetati do pojasa.

Kvalitetu rostera na teži način upoznao je i Yorgan De Castro, još jedno zvučno FNC-ovo ovogodišnje pojačanje. Bivši UFC-ov teškaš došao je u FNC nakon dvije uzastopne pobjede nokautom, ali njegov debi u FNC-u okončan je nakon tri minute i osam sekundi. Miran Fabjan uskočio je na "short notice" i bez ikakvih problema "ugasio je" bivšeg UFC-ovog i PFL-ovog borca.

FNC-ov roster konstantno postaje sve snažniji, širi i respektabilniji, a borac poput Miljana Zdravkovića samo je dodatna potvrda kvalitetnog rada. Veselimo se Miljanovom debiju u organizaciji i ne sumnjamo da će opravdati povjerenje od strane FNC-ovih čelnika. Isto tako se radujemo i FNC-ovoj daljnoj aktivnosti na tržištu boraca, jer više je nego očito da europsko tržište u FNC-u ima "ozbiljnog igrača".

Linker
16. rujan 2024 10:38