Regija

Felix Sturm za ovu godinu ugovorio već dvije nadolazeće borbe

Felix Sturm i Fedor Chudinov (2016.)
 Roland Weihrauch/AFP/Profimedia
Nekadašnji svjetski prvak očito nije niti blizu kraja karijere

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg povratka u ring i pobjede nad Timom Rostom, Felix Sturm (41-6-3, 18 KO) za bližu je budućnost ugovorio čak dva meča. To samo dokazuje kako 42-godišnji bivši svjetski prvak još uvijek ne vidi kraj svoje karijere, koja je zapravo do prosinca bila na gotovo petogodišnjoj pauzi.

Prvo je doživio pad na doping testu, a onda i suđenje zbog utaje poreza. Isto je sredinom prošle godine rezultiralo trogodišnjom zatvorskom kaznom, ali nakon otprilike pola godine našao se na slobodi. Odlučio se tada vratiti u ring te je to učinio vrlo uspješno.

Boksač rođen kao Adnan Čatić za 19. lipnja ima ugovoren meč protiv neporaženog 24-godišnjeg njemačkog boksača Jamesa Krafta (19-0-1), no to mu nije predstavljalo problem da ugovori još jedan. Iako još uvijek nema točnog datuma, službeno je od strane Wasserman promocije (braća Sauerland) najavljeno kako ga na jesen čeka još jedan Nijemac i to njihov trenutno najbolji boksač srednje kategorije Vincent Feigenbutz (32-3, 28 KO). Ovaj nokauter deseti je borac svijeta unutar navedene kategorije prema BoxRecu i vjerojatno bi trebao poslužiti kao test toga ima li u Sturmu još uvijek kvalitete za oprobati se protiv najboljih boksača divizije do 72.5 kilograma.

No, prije ovog velikog meča, morat će svakako uspješno odraditi susret s Kraftom.

Sturm je u karijeri pet puta osvajao titulu svjetskog prvaka srednje ili super srednje kategorije, a isto tako ima 13 uspješnih obrana iste. Tek dva poraza doživio je u mečevima koji nisu bili za svjetski naslov, a početkom prošlog desetljeća bio je svakako jedna od najvećih europskih boksačkih zvijezda. Nažalost, 2016. godine, nakon što je osvetio poraz od Fedora Chudinova i vratio titulu, krenuli su problemi koji su ga iz ringa uklonili baš u vrijeme kad je trebao dodatno oploditi sve što je do tada napravio. On vjeruje kako za to još uvijek nije kasno.

Linker
05. srpanj 2024 19:52