Regija

Fabjan ima najveća m*da u FNC-u, pulska Arena ponovno je pružila spektakl, a evo zašto je publika zviždala

Miran Fabjan i Zelg Galešić

 Vanesa Pandzic/CROPIX
Ambijent koji pruža ova lokacija sam čini cijeli spektakl još većim

Znate onu izreku "Everything is bigger in Texas?" E, upravo tako je i borilačka priredba "veća" kada se održava u amfiteatru, mjestu gdje su se gladijatori borili na život i smrt prije nekoliko tisuća godina.

Upravo tako ćemo opisati FNC 19 priredbu u Puli - viša razina. Ambijent koji pruža ova lokacija sam čini cijeli spektakl još većim. Svi koji su gledali uživo mogu potvrditi moje riječi. Ovo treba doživjeti, nitko neće zažaliti ako iduće godine potegne na jug Istre pogledati priredbu.

Na priredbi je bilo svega, ali za početak samo dvije riječi: Miran Fabjan. Upao je kao zamjena za ozlijeđenog Ivana Vitasovića, borio se protiv čovjeka koji je u kavezu bio kategoriju, ako ne i dvije veći od njega, također i bivšeg UFC borca. Netko drugi možda ne bi imao šanse, ali ovaj čovjek... Nije mu bez razloga nadimak "Slo Rocky", još jednom je pokazao da ima najveća m*da u FNC-u. Vrlo brzo čeka ga novi ispit, 23. studenog bori se u Zagrebu protiv Aleksandra Ilića. Jedna od najvećih borbi u povijesti promocije!

Ono što su fanovi možda i najviše čekali jest sraz Filipa Pejića i Vase Bakočevića, a ovakav rasplet sigurno nismo očekivali. Prvo su svi mislili da je "Nitro" odnio pobjedu, a onda se ispostavilo da je uputio ilegalan udarac te je "Psiho" pobijedio. Nije htio priznati trijumf te je rekao da je Pejić pobjednik, a ovaj je priznao da je napravio krivi potez. Šteta za njega, ali ima i jedna dobra stvar, sada se nameće revanš. Doduše, vjerojatno ne u MMA-u, ali i boks golim šakama jest sport koji je kao skrojen za ovaj dvojac.

Jordan Barton obranio je pojas perolake kategorije protiv Ronyja Jasona, no taj meč obilježili su silni zvižduci iz publike. U razgovoru s lokalnim fanovima saznao sam da je pulska publika "najteža", ako im se nešto ne svidi, bio to film na festivalu ili borba, odmah idu zvižduci. Sve je to legitimno, ali ovakva dva borca zvižduke nisu zaslužila, a nisu jedini koji su ih dobili. To sve nam samo govori da je dio publike (namjerno ne svi) još uvijek navikao samo na "vašar" i da borbe moraju biti pune akcije da bi se ispratile pljeskom.

image

Jordan Barton

VANESA PANDZIC Cropix

Bantam kategorija ima prvog prvaka, to je Darko Banović, koji je s Bartoszem Wojcikiewiczem odradio meč na razini UFC-a. Ljubitelji slobodne borbe mogli su istinski uživati u tom meču, a prva obrana titule bit će još zanimljivija - izazivač je Miljan Zdravković, jedan od najboljih bantamaša Europe. Ta borba bit će jedna od najkvalitetnijih u povijesti FNC-a!

image

Darko Banović

VANESA PANDZIC Cropix

Kad se Vitasović oporavi, ima izazivača za pojas - Martina Batura! Odradio je Batur sjajan povratnički meč i zaslužio napasti pojas kraljevske kategorije, ta borba također ima potencijala biti pravi vatromet u kavezu.

Marko Ančić postao je prvak reality showa FON: Put do pobjede, potpuno zasluženo, donedavno najbolji hrvatski amaterski borac započeo je svoju profesionalnu karijeru. Zasigurno može dogurati daleko, nije tipičan borac s naših prostora (grappler je, ne stojkaš) i velika karijera je pred njim.

image

Marko Ančić

VANESA PANDZIC Cropix

Pulski Trojanci bili su na tri od četiri, osim Fabjana pobjede su upisali Andres Ramos i Dylan Rajić, jedino je Erik Pletikos izgubio. Matematika govori da je odrađeno 75 posto posla, no to Zelga Galešića neće zadovoljiti.

Gledali smo uistinu sjajnu priredbu, FNC svakim "eventom" raste sve više i više te će ovim tempom uskoro postati i ponajveća organizacija u cijeloj Europi. Sada slijedi Zagreb...

Linker
08. rujan 2024 15:53