Regija

Erslan dobio zamjenskog protivnika: KSW ga upario s Brazilcem koji je nastupao na Contender Seriesu

Ivan Erslan vs. Caio Bittencourt

 Ksw
Prvotno planirani protivnik morao je otkazati svoj nastup zbog već dobro nam poznatih razloga

Kasna promjena dogodila se na programu KSW 67 priredbe. Tri dana prije održavanja eventa, hrvatski borac Ivan Erslan dobio je zamjenskog protivnika. Neporaženi Hasan Mezhiev (12-0-0) morao je otkazati svoj nastup zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Dobra stvar je da su organizatori jako brzo reagirali te Erslan neće ostati bez nastupa, nakon što se naporno pripremao u ATT-ju na Floridi. Brazilac Caio Bittencourt (14-7-0) uskače kao kasna zamjena, a radi se o itekako zanimljivom protivniku.

Naime, 30-godišnjak je svoj posljednji nastup odradio u devetom mjesecu prošle godine, a borio se na Dana White's Contender Seriesu. Nažalost po Brazilca, Albert Duraev pokazao se nepremostivom preprekom te je ''submissionom'' (Neck crank) u prvoj rundi savladao Bittencourt. Brazilac je pobjedom potencijalno mogao doći do ugovora s najjačom svjetskom MMA organizacijom.

Bittencourt je poziv na Contender Series zaslužio tako što je bio u seriji od osam uzastopnih pobjeda. Međutim, radilo se o ne naročito iskusnim protivnicima. Brazilski borac čak 12 od ukupno 14 pobjeda upisao je nokautom. Što se poraza tiče, ukupno sedam puta gubio je u svojoj dosadašnjoj karijeri. Dvaput je nokautiran, triput prisiljen na predaju, dok je jednom gubio na bodove i diskvalifikacijom. Borba protiv Erslana bit će mu debi za KSW.

Igor Michaliszyn također je ostao bez protivnika iz istih razloga kao i Erslan. Lionel Padilla zarazio se koronavirusom, a Idris Amizhaev uskočio je kao zamjena.

Podsjećamo, KSW 67 održava se u subotu 26. veljače. Program započinje od 18:00h, a Erslanova borba sedma je po redu.

Linker
02. srpanj 2024 09:51