Regija

Darko Stošić otkrio podatke o svom KSW debiju: ‘Trebao sam se boriti već ovog mjeseca‘

Darko Stošić
 Igor Mičić/Fight Site
Uskoro bi trebao uslijediti povratak Darka Stošića u tešku kategoriju i debi u KSW-ovom borilištu

Još od siječnja prošle godine, kad je odradio svoju četvrtu te ujedno posljednju borbu u UFC-u, nismo u akciji vidjeli Darka Stošića. Jedan od najpopularnijih boraca u regiji nedugo je nakon napuštanja UFC-a potpisao ugovor s KSW promocijom, no pandemija je odgodila njegov tada planirani i dogovoreni debi. Nakon što se poljska promocija vratila u pogon, za Darka nisu imali borbu te je vrlo brzo postalo jasno kako će se njegov debi dogoditi tek 2021. godine.

Prije koji tjedan pojavila se informacija da bismo Darka trebali gledati već na prvoj KSW priredbi u ovoj godini, no na KSW 58 programu ga za sada nema. Razlog tome je što se Darko ipak neće naći na tom programu, no otkrio nam je dobru vijest kako ipak neće puno duže odmarati nego što je bilo planirano.

"Znam sve podatke o svojoj idućoj borbi, uključujući protivnika. Ona će se održati na KSW 59 priredbi. Trebao sam se boriti već ovog mjeseca na KSW 58, ali protivnik nije pristao na taj datum nego je tražio KSW 59, što smo na kraju prihvatili", otkrio je Darko za Fight Site. Protivnika naravno još uvijek ne smije navesti, dok po pitanju datuma još nema konačne odluke KSW-a ali gledajući kako inače izgledaju njihovi rasporedi, za očekivati je kraj veljače ili početak ožujka.

Prije otprilike dva tjedna isplivalo je ime Michala Wlodareka kao vjerojatnog Darkovog protivnika. Riječ je o borcu koji je svoj posljednji nastup upisao u prosincu prošle godine, što mu je ujedno bio povratak nakon više od tri godine. Tada je na samom početku borbe nokautirao hrvatskog borca Srđana Marovića. Naravno, potvrdu da je u pitanju on nismo mogli dobiti, no dobili smo informaciju o tome gdje će se Darko pripremati.

"Pripreme ću odraditi u Beogradu. No, ako situacija bude pogodna, posljednja dva tjedna doći ću u ATT Zagreb", dodao je i tu mnogima vrlo zanimljivu i korisnu informaciju.

Darko nam je već ranije otkrio kako je s KSW-om u ugovor stavio i uvjete pod kojima bi trebao izboriti borbu za titulu prvaka teške kategorije, što je zapravo njegova glavna ambicija. U polutešku kategoriju, unutar koje je odradio sva četiri nastupa u UFC-u, više se nema namjeru vraćati.

Linker
05. srpanj 2024 12:26