Regija

Borba za pojas, revanš najljućih rivala na ovim prostorima i mnoštvo vrhunskih regionalnih dvoboja. Može li bolje?

Vaso Bakočević i Francisco Barrio

 FNC
Nemojte propustiti večerašnji FNC 13 spektakl u Beogradu

Ostalo je još... jako malo. Ovisi kad čitate, možda je već i krenulo. Nema veze... Pred nama je još jedna spektakularna priredba u režiji FNC-a, a prvi puta svoje će korijene proširiti u Srbiju, točnije u Beograd, a još točnije u Dvoranu Aleksandar Nikolić nadaleko poznatiju kao Pionir.

Večeras ćemo gledati devet vrhunskih mečeva, a jedan će biti i za pojas. Od tih devet, čak šest njih je potpuno regionalnog tipa te je na ovom popisu borbi samo tri borca i borkinje koji nisu s naših prostora, što je definitivno plus ako pričamo o zanimljivosti borbi, barem na papiru. Hoće li to i opravdati, saznat ćemo vrlo brzo. Pa krenimo redom...

Titula veltera je na kocki

Glavni meč večeri donosi nam već spomenuti meč za pojas, a radi se o tituli prvaka velter kategorije gdje će trenutni vladar kategorije Nikola Joksović pokušati sačuvati tron protiv jednog od crnogorskih MMA doajena Save Lazića.

Joksović je inače titulu nedavno osvojio u Puli kada je bio bolji od Marka Kisiča te je ga je svladao tehničkim nokautom u drugoj rundi. Postao je tako prvim prvakom FNC-a u kategoriji do 77 kilograma, a prva obrana titule čeka ga večeras.

Savo Lazić s druge strane nije nastupio od FNC 7 priredbe prije godinu dana, to je također bilo u Puli, a tom je prilikom nokautirao Ivicu Truščeka za samo 18 sekundi. Dovoljno je to promociji da ga stavi pred Joksovića i da mu pokuša pružiti težak meč i potencijalno uzeti nedavno osvojenu titulu.

Najiščekivanija borba napokon će se dogoditi!

Koliko god da nisu glavna borba večeri, jasno je da je ovo najiščekivanije od svega. Svoj dugoočekivani revanš odradit će Vaso Bakočević i Francisco Barrio. Prva borba odvila se u rujnu prije dvije godine, a tada je „Psihopati“ puknuo kvadriceps te su svi ostali razočarani jer nisu ponudili borbu kakvu su fanovi očekivali. Ipak, večeras je savršena prilika da se to popravi pa neka bolji pobijedi!

Ne treba previše naglašavati sve tenzije koje prethode ovom meču. Konstantna prozivanja i prijetnje sastavni su dio ovog meča, a ovih dana mogli smo svašta čuti. Ipak, najupečatljiviji dio jest taj da Bakočević ima jasnu namjeru u borbi:

"Samo želim povrijediti ovog majmuna, nije bitno što će pisati na Sherdogu!"

Samo iz ove izjave vidljivo je da možemo očekivati apsolutno sve u kavezu, a nadamo se da se neće ponoviti bilo kakav scenarij iz prve borbe. Za ovaj meč organizacija je napravili i vrhunski trailer, a možete ga pogledati ispod.

Ovim putem apeliramo na sve ljude koji će doći u dvoranu da se suzdrže od bilo kakvih nacionalističkih i šovinističkih ispada tijekom ovog, ali i ostalih mečeva!

Bojković i Trušček zicer su za odlične nastupe

Kako da se održi priredba u Beogradu, a da ne nastupi možda i najveća zvijezda FNC-a, Marko Bojković "Skull Crusher" spreman je za još jedan profesionalni nastup, a njemu će na megdan izaći Brazilac Lucas Ananias.

Radi se o 28-godišnjem Brazilcu koji je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 20 mečeva, pri čemu je u upisao 15 pobjeda i pet poraza. Od navedenih 15 pobjeda, njih osam je ostvario nokautima (53%), pet je puta pobjeđivao na temelju sudačkih odluka, a dva je puta svoje protivnike prisiljavao na predaju. Posljednji je put u oktogon ušao krajem travnja ove godine, kada je (na Open Extreme Manaus 2 priredbi u Brazilu) nokautirao sunarodnjaka Denissona Teixeiru (3-3) u drugoj rundi. Ovo će mu biti treći nastup u Srbiji jer se već dva puta borio na SBC-u s polovičnim uspjehom.

Bojkoviću će ovo biti peti profesionalni nastup, a imajući na umu sve tenzije koje su se odvile prije meča te optužnice na račun Brazilca da mu je napao najbliže osobe, u kavezu nas čeka pravi vatromet.

Tu je i borba koja opravdava svaki cent koji će se utrošiti na karte i PPV: Vraća se Ivica Trušček!

„Terror" (42-38) je spreman za odrađivanje svoje 81. profesionalne borbe, a ispred sebe će imati odličnog protivnika: Riječ je o Jovanu Marjanoviću (7-2)! On je posljednji nastup upisao u kolovozu prošle godine kada je pobijedio Talijana Andreu Marrazza tehničkim nokautom u prvoj rundi (Centurion Fight Championship), a ovo će mu biti debitantski nastup u FNC-u i to pred domaćom publikom.

S druge strane, Trušček se vraća u oktogon nakon FNC 11 priredbe u zagrebačkoj Areni koja se održala ovog svibnja, a tada je podijeljenom odlukom sudaca izgubio od Marka Kisiča. Ovo će mu biti sedmi nastup pod okriljem najjače hrvatske MMA organizacije, a lovit će petu pobjedu. Ovaj meč možda je i favorit za borbu večeri, a ne sumnjamo da će i opravdati ove riječi.

Glavni dio večeri otvara Ognjen Babić. Iako je pao vagu za 1,6 kilograma, ne sumnjamo da će svejedno odraditi dobar nastup, a takav mu je i protivnik, Axel Nobou. Sigurno vas neće razočarati!

Preliminarni dio nudi borbe koje nezasluženo prolaze ispod radara

Nemojte se samo uključiti na glavni dio jer i ovaj preliminarni nudi borbe koje bi mogle oduševiti beogradsku publiku. Nakon više od godinu dana, imamo i ženski meč jer će Marina Spasić upisati svoj debi u organizaciji. Protivnica joj je iskusna Talijanka Samin Kamal Beik (6-4-0) koja također nije nastupala pod okriljem FNC-a, ali borila se unutar nekoliko poznatih MMA organizacija, među kojima se svakako ističu Brave, talijanski Venator i slovenski WFC te domaća uzdanica neće imati lak zadatak, no publika će joj zasigurno dati vjetar u leđa.

U meču prije njih leži ogroman potencijal za najbolju borbu večeri. Blažo Nikolić (3-0) i Dino Suljkanović (2-0) u Beograd su došli kao neporaženi borci u svojim kratkim dosadašnjim karijerama, ali obojica su prezentirali i velik potencijal. Nikolić je najpoznatiji po tome da je najviše namučio Ognjena Babića u njihovom amaterskom okršaju, a Suljkanović je pobjednik ovogodišnjeg Armagedona te je pružio jedan od najboljih mečeva u povijesti organizacije protiv Luke Ceranje. S obzirom na to koliko spremno izgledaju, ne vidimo razlog da ne pokupe bonus za najbolji meč.

Ipak, tu ima još konkurencije za taj bonus. Srpski obračun između Aleksandra "Mlate" Vukosavljevića i Miladina "Kangarooa" Kolarskog meč je u kojem očekujemo puno krvi i pravi rat u kavezu, ali i ono što prethodi samoj borbi, a to jest ulazak u oktogon. Nemojte trepnuti...

Ako ste mislili da je to sve od jakih mečeva, prevarili ste se. Samu priredbu otvaraju veliki talenti Boris Stanić i Fran Luka Đurić. Mladi hrvatski borac upao je u ovu borbu na "short notice" nekoliko dana prije zbog otkazanog nastupa Teufika Šehića, ali po mnogima je ovo borba koja je ovim potezom postala još i bolja. Odličan način za otvoriti priredbu, a nešto više o borbama preliminarnog dijela pročitajte OVDJE.

Prijenos je dostupan i pristupačan svima

Kad pričamo o prijenosu, ovako stojimo. Što se tiče Hrvatske, kao i na sve priredbe od petog mjeseca prava ima RTL te ćete priredbu moći gledati putem platforme Voyo.hr. U Srbiji je prijenos dostupan na Arena Fight programu, u Sloveniji na Voyo.si platformi, a ostatak zemaljske kugle ima opciju kupnje PPV-a na FNC.tv platformi.

Podsjećamo vas, priredba kreće u 20 sati, a do tada, pripremite se i nadamo se da ćete uživati u pravom spektaklu!

Linker
05. srpanj 2024 19:14