Regija

Boksao ravnopravno s Wilderom, a sada pobjegao od našeg Alena Babića

Alen Babić

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Saznao ime protivnika, a onda ostao bez njega

Naš trenutno najpopularniji boksač Alen "The Savage" Babić otkrio je koje mu je ime bilo ponuđeno na stolu za iduću borbu. Tu se radi o bivšem izazivaču za naslov svjetskog prvaka koji je ravnopravno boksao s Wilderom sve do nokauta u kasnijim rundama borbe. Podsjetimo se da je taj nokaut bio vjerojatno najstrašniji nokaut koji je Wilder ikome zadao u svojoj karijeri, a jednom je izjavio kako je pomislio da je čovjek mrtav. Riječ je o popularnom Poljaku Arthuru Szpilki, a ulog je trebao biti Bridgerweight WBC Silver belt. No u međuvremenu Szpilka je odustao od borbe i potpisao za poljsku KSW organizaciju.

Što je ponukalo Szpilku da se predomisli možemo samo nagađati. Možda razlog leži u strahu od našeg "Savagea" ili je ipak financijske prirode. Arthur je prije svega jako popularan borac u Poljskoj i vjerojatno mu je ponuđena velika količina novaca da odradi nekoliko mma borbi za poljsku organizaciju. Ovo je velika šteta za našeg Alena jer pobjeda protiv ovako kvalitetnog boksača bi ga lansirala na sam vrh izazivača Bridgerweight kategorije, ali ne sumnjamo kako će mu pronaći adekvatnu zamjenu. Do borbe je ostalo još oko 40 dana, što je i više nego dovoljno vremena da se pronađe novi i jednako kvalitetan protivnik.

Alen samoga sebe gleda kao borca 3 težinske kategorije; teške, Bridgerweight i Cruiser, što je već dokazao jer se do sada borio sa protivnicima iz sve tri. Dokaz čvrstoće prezentirao je protiv teškaša, a naročito u svojoj posljednjoj borbi kada je bio uzdrman ali se ipak uspio vratiti i pobijediti nokautom. Babića najvjerojatnije dijele još jedna ili dvije borbe do napada na titulu u Bridgerweight kategoriji koju trenutno drži Oscar Rivas.

Linker
04. srpanj 2024 07:57