Regija

Bojkovićev trener tvrdi: ‘Prolazi me jeza od njegove nove verzije, jedva čekam da vidite povratak‘

Ivan Đorđević (Icko) i Marko Bojković

 Instagram (ivan Đorđević)
Ivan Đorđević posvetio je nešto dulju Instagram objavu svom najtalentiranijem borcu

Gotovo punih godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Marka Bojkovića (3-0) unutar kaveza. Supertalentirani srpski borac lake kategorije nastupio je na FNC 5 eventu održanom 26. ožujka (treći mjesec) prošle godine, a nakon toga uslijedio je dugotrajni oporavak od ozljede koljena.

Bojković je u svom posljednjem nastupu porazio Luku Giorgadzea i sačuvao je svoju neporaženost i nakon trećeg profesionalnog nastupa. Imao je Marko ugovoren nastup i za FNC-ov event održan u devetom mjesecu prošle godine, ali borbu protiv Arlena ‘‘Benksa‘‘ Ribeira morao je otkazati zbog gore spomenute ozljede koljena.

Dobra je stvar što je Bojković na kraju uzeo više vremena za oporavak i nije žurio. Ozljede koljena uvijek su jako ozbiljna prijetnja za karijeru profesionalnog sportaša, a 21-godišnji Bojković ima sasvim dovoljno vremena da se u potpunosti posveti oporavku.

Povratak u kavez očekuje se tijekom četvrtog mjeseca, jer tada bi se trebao održati i FNC-ov event u Beogradu. Zasad ipak nema službenih informacija o točnom datumu održavanja tog eventa i još uvijek ne možemo sa sigurnošću tvrditi da se Bojković vraća u četvrtom mjesecu.

Nije pretjerano niti bitno hoće li to biti četvrti, peti ili šesti mjesec, nego je najbitnije da se Bojković vrati u potpunosti spreman. Ako je vjerovati njegovom treneru Ivanu Đorđeviću ‘‘Icku‘‘, čeka nas još bolja verzija ovog jako talentiranog srpskog borca. ‘‘Icko‘‘ je na svom Instagram profilu podijelio kadar iz meča između Marka Bojkovića i Luke Milidragovića, te je ostavio podulji opis.

‘‘Poprilično sam siguran da sam mu (Bojkoviću) ispravio sve greške koje sam uočio za ovih tri i pol godine koliko je on u MMA sportu (mislim na greške u MMA mečevima). Svaki put je ulazio s drukčijom ritmikom i taktiku je besprijekorno poštovao. Nije još ni pokazao što može, a čak i kada smo zbog teških ozljeda morali improvizirati, i tu se odlično snalazio. Uvijek sam govorio da onaj čovjek koji uđe u kavez kao da da nije s ovog planeta, za razliku od ove budale koja mi svakog dana kida živce na treninzima. Ali to je i najbitnije, jer kada se zatvore vrata, kada nema nazad, netko ustane, a netko posustane. Mnoge sam gledao kako posustaju, međutim ova budala nikada nije bila blizu tome. Zato jedva čekam da ga vidite ponovo, jer od nove verzije i mene prolazi jeza.‘‘, između ostalog napisao je Bojkovićev trener.

‘‘Icko‘‘ je dodao da ove godine planiraju i odlazak u neke inozemne trening kampove kako bi Marko dodatno napredovao. Sjajne su to vijesti za mladog srpskog borca, a nakon ovakvih riječi, sigurno da i svi regionalni fanovi još nestrpljivije iščekuju Bojkovićev povratak u kavez. Nadamo se da nećemo još dugo čekati.

Linker
22. svibanj 2024 10:31