Regija

Barbir pojasnio situaciju s Ilićem, a zatim poručio: ‘Nadam se borbi čisto da mu opalim par pljuski‘

Đani Barbir

 Goran Sebelic/CROPIX
Jedan od najperspektivnijih hrvatskih boraca detaljno je objasnio kako je nastao animozitet s ‘‘Jokerom‘‘

Podosta je nevjerojatno koliki se animozitet stvorio na relaciji Đani Barbir - Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić, iako njih dvojica nikad zapravo nisu imali niti ugovoren meč, a kamoli da su ga odradili. Evo kratkog podsjetnika kako je sve započelo.

Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić trebao se u travnju (4. mjesec) prošle godine boriti protiv Tomasza Jakubieca u sklopu KSW 60 eventa. Poljak je svoj nastup otkazao, a tražila se zamjena na ‘‘short notice‘‘. Spominjalo se da će uskočiti talentirani hrvatski borac Đani Barbir, a tijekom prijenosa FNC Armagedon priredbe, javljeno je da će Barbir definitivno uskočiti. Mladi hrvatski borac bio je oduševljen tim vijestima i naravno da je prihvatio poziv tako velke europske MMA organizacije.

Ipak, ubrzo se ispostavilo da Đani Barbir neće dobiti tu priliku, a kao zamjena uskočio je Adrian Dudek kojeg je Ilić nokautirao u prvoj rundi. Nakon toga su uslijedile razne prozivke na relaciji Ilić-Barbir.

‘‘Joker‘‘ je smatrao kako mladi hrvatski borac nema što raditi s njim u kavezu, barem dok ne skupi nekoliko većih pobjeda i dodatno iskustvo izvan FNC-a. Barbir na ‘‘Jokerove‘‘ riječi nije ostao tih i nerijetko je uzvraćao.

"Što se tiče borbe protiv Ilića, mislim da je svima već jasno da su me njegov menadžer i on vješto izbjegli. Indirektno me se, od strane njegovog menadžera, išlo prikazati kao borca nedoraslog za razinu KSW-a. Činjenica je da je Ilić borac komu je karijera građena na negativnim skorovima te da je precijenjen. Sve što zna je trčati po kavezu i panično bacati lijevi kick. Susrest ćemo se puno prije nego što on to misli, a svima mogu obećati da će toj starleti glava završiti u zadnjem redu tribina.", napisao je Barbir u jednoj od objava na svom Instagram profilu.

Godinu i pol nakon te situacije, priča o borbi Barbira i Ilića još uvijek se poteže. Srpski borac i dalje je pri stavu da se Barbir prvo mora dokazati izvan FNC-a, a Đani je u međuvremenu osvojio FNC-ovu titulu prvaka srednje kategorije. Gostujući u podcastu ‘‘Superhuman life‘‘ kod Ivice Srakočića, Barbir je dao svoje viđenje cjelokupne situacije s Ilićem i pokušao je objasniti kako nije on taj koji proziva Ilića i pokušava graditi ime preko srpskog borca.

‘‘Meni sve to nije dio nikakvog ‘showa‘. Svi predstavljaju tu priču kao da sam ja njega prozvao, da ja tražim taj meč i pokušavam se probiti preko njega. Kad se dogodilo sve ono s KSW-om, ja tog čovjeka uopće nisam spominjao. On je mene prvi spomenuo.‘‘, započeo je Barbir, a zatim je nastavio s objašnjenjem što se dogodilo u svoj toj zavrzlami oko ‘‘short notice‘‘ zamjene na KSW 60 eventu.

‘‘Matchmaker KSW-a poslao je Forgiju (Draženu Forgaču) da će netko vjerojatno otpasti iz meča Ilić protiv Poljaka kojeg ne znam kako se zove (Jakubiec), jer navodno su obojica imali koronu. Matchmaker je poslao Forgiju poruku: ‘Reci Đaniju da ne jede pizzu, netko će otpasti i nek bude spreman uskočiti kao zamjena‘. Prije javne objave da je Poljak otpao, Forgač je na konferenciji za medije rekao da se KSW javio za mene da budem zamjena na KSW-u. Ilić je odmah to objavio na ‘story‘ pritom napadavši i vrijeđajući. Nitko niti u jednom trenutku nije spomenuo da se radi o njemu ili njegovom meču. Samo je spomenut meč do 84 kilograma. Tu je on krenuo s provokacijama, s vrijeđanjem i s čime sve ne. Kad sam ja odgovorio na to, išlo se predstaviti kao da sam ja neki klinac koji se hoće probiti na račun njegovog velikog imena. Naravno da sam hito uskočiti kao zamjena u KSW-u, ali prvi je on uletio u KSW kao zamjena protiv Janikowskog, koji je bio puno veće ime od njega, nego što je Ilić od mene. Dobio je tu priliku protiv njega, ali gospodin nije htio dati priliku meni. Nadam se da će jednog dana doći do tog meča, ne iz razloga da bih se probijao preko njega, jer ja ću i bez njega napraviti vrhunsku karijeru, nego eto, čisto da mu par pljuski opalim u meču i ništa više.‘‘, pojasnio je 25-godišnji hrvatski borac.

Barbir je u ostatku podcasta pričao kako se počeo baviti borilačkim sportom, o svojim sportskim uzorima, meču s Vrtačićem, skidanju kilograma, a kroz podcast saznajte i što bi Đani savjetovao svim mlađim borcima koji žele izgraditi borilačku karijeru. Podcast možete pogledati klikom na LINK.

Linker
22. lipanj 2024 04:49