Regija

Alen Babić: Još uvijek nisam svjestan svega što mi se događa, a već ubrzo se vraćam u ring'

Alen Babić
Furiozno je startala profesionalna karijera Alena Babića. Nova hrvatska teškaška uzdanica u samo deset dana odradila je dva meča, a u oba je ishod bio ekspresni i vrlo efektni nokaut. Nakon ovakvog iskustva i pred ono što mu slijedi, Alen nam je iznio svoje dojmove i očekivanja.

Lazar Stojanović izdržao je prvu rundu u kojoj je Alen Babić tek hvatao dašak profesionalne karijere, da bi ga završio u drugoj. Morgan Dessaux nije izdržao niti do kraja prve minute. Babić je krenuo u stilu svoj novog nadimka "Savage" (Divljak) te je već u prvim sekundama Francuza "premijerno" poslao na pod, da bi ga malo nakon toga i završio. Svojom agresivnošću i udarcima vrlo brzo ga je doveo u situaciju da više nije bio sposoban ustati i nastaviti meč. Sve to dogodilo se u grandioznoj O2 Areni u Londonu. Šteta je samo da je Alen nastupao prvi, već u poslijepodnevnim satima pa u njoj nije bilo puno gledatelja. No, onaj možda najvažniji pratio ga je iz prvog reda.

"Osjećaj se ne može drugačije opisati nego kao ispunjenje sna! Kad ste u takvom ringu, prati vas hrvatska televizija, jedan promotor kao Eddie Hearn vam čestita na brzom prekidu iz prvog reda, nevjerojatno. Vjerujte mi da sam imao milijune navijača u svojoj glavi!", ispričao nam je Babić nešto o tome kako se osjećao tijekom drugog meča u karijeri. Naravno, kako bude dalje nastupao tako će s kvalitetom protivnika rasti i broj gledatelja u dvorani. S tim se apsolutno složio:

"Naravno, zato stalno ponavljam da želim puno mečeva kako bi došao do najvećih što je brže moguće. Ovaj protivnik je bio test kojeg sam riješio doslovno trećim udarcem te sam sigurno svima pokazao što od mene mogu očekivati. Englezi obožavaju moj stil boksa i tamo već imam puno fanova. Uz mašineriju Matchrooma i uz moj način boksa, vjerujem da ćemo napraviti jako puno u jako malo vremena!"

Matchroom Boxing Eddieja Hearna obećao mu je najbrži mogući povratak u ring i to će se ponovno dogoditi na nekom od njihovih budućih programa. Upitali smo Alena kako je uopće bilo doživjeti situaciju da ga jedan Eddie Hearn javno hvali već prije drugog profesionalnog meča.

"Toliko mi je to laskalo da još uvijek nisam u potpunosti svjestan svega što mi se događa, za mene su napravili neke stvari koje se ne rade ni boksačima s 15 i više mečeva. Ugurali su me na otvoreni trening ispred predivnog "London tower bridge" mosta, na konferenciji za medije sam sjedio pored samog vrha svjetskog boksa, a poslali su me i na intervjue s najjačim boksačkim kanalima!", ispričao je i dalje impresioniran svime što mu se događalo.

Ostalo je još pitanje kategorije u kojoj će razvijati svoju profesionalnu karijeru. Barem smo tako mislili, budući da je Alen do sada nastupao u cruiseru tj. lakoteškoj kategoriji, dok je oba profesionalna meča odradio kao teškaš. Uostalom, u subotu je sa svojih 94 kilograma bio vrlo blizu granici "cruisera" koja iznosi 90.5 kilograma.

"Ja oduvijek spariram sa super teškašima i moj cilj je oduvijek bio biti jedan od njih. Cruiser me više uopće ne zanima. U toj sam kategoriji nastupao jer sam imao prave rivale u hrvatskom amaterskom boksu i uživao sam u tim okršajima", rekao je Alen koji se od amaterskog boksa oprostio porazom u finalu prvenstva Hrvatske od Tonija Filipija. Bio je to sjajan meč, vjerojatno i najbolji na cijelom ovogodišnjem turniru. No, sad je vrijeme za druge stvari i ne sumnjamo kako ćemo vrlo brzo znati vrijeme i mjesto idućeg Alenovog meča, a nakon toga naravno i protivnika koji će pokušati zaustaviti opakog "Savagea".

Linker
06. srpanj 2024 23:59