Regija

Ahmed Vila nezaustavljiv je u Oktagonu! Bosanskohercegovački borac došao je do pobjede u prvoj rundi

Ahmed Vila

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
27-godišnji borac iz Sarajeva nastavlja prezentirati sjajne nastupe u ponajboljoj europskoj MMA organizaciji

Ahmed Vila (11-4-0) sjajno je odradio svoj treći nastup pod okriljem ponajbolje europske organizacije. Jedan od trenutno najboljih regionalnih boraca nastupio je na Oktagon 43 eventu u Pragu, a ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Norvežanina Kimba Thinghaugena.

Brzo je Ahmed Vila odveo borbu u parter, zauzeo je gornju poziciju i došao je do bočne kontrole. Očekivali smo da će Ahmed Vila težiti da ovaj meč odvede u parter, a pretpostavka se brzo pokazala točnom. Norvežanin je djelovao kao da uopće nema ideju kako se izvući iz Vilinog pritiska, a nakon nešto više od tri minute, Thinghaugen je dao leđa Vili i bosanskohercegovački borac nije mogao propustiti tu priliku. Vila je preuzeo kontrolu s leđa i stražnjm gušenjem (RNC) prisilio je Thinghaugena na predaju 70-ak sekundi prije kraja borbe.

Vila je prošle godine debitirao u češko-slovačkoj organizaciji, a do pobjede je došao u sva tri nastupa. Vili je ovo četvrta pobjeda zaredom, jer prije dolaska u Oktagon, Vila je jednu pobjedu upisao u EMC organizaciji.

Ranije ovaj tjedan Vila je u razgovoru za Fight Site najavio kako mu pobjeda u ovom meču vjerojatno donosi napad na titulu u perolakoj kategoriji. Losene Keita privremeni je prvak perolake kategorije, a Mate Sanikidze drži titulu prvaka.

Ahmed je nakon meča prozvao upravo Losenea Keitu i neporaženi Gvinejac mogao bi biti njegov sljedeći protivnik. Keita je borac iza kojeg je 11 pobjeda u isto toliko profesionalnih nastupa, a sedam puta slavio je nokautom. Keita i Vila trebali su se boriti krajem prošle godine, ali čelnici Oktagona ipak su napravili nešto drukčiji raspored i taj meč bio je otkazan. Nadamo se da će Vila ovaj put dobiti priliku protiv privremenog prvaka.

Čestitke borcu iz Sarajeva na sjajnom nastupu!

Linker
01. srpanj 2024 06:34