Regija

Agron Smakići ovog vikenda ide po drugu pobjedu u 2021. godini, čeka ga iskusni Gruzijac

Agron Smakići (lijevo), Mansur Elsaev (desno)
 Instagram (agron Smakići)
Nešto više od tri mjeseca nakon pobjede protiv Andrasa Csomora, Agron ponovno ulazi u ring

Hrvatski boksač teške kategorije Agron Smakići ovog vikenda, točnije u subotu nastupit će drugi puta ove godine nakon što je 22. svibnja nokautirao Andrasa Csomora. 31-godišnji Hrvat prije toga imao je nešto dulju pauzu te u 2020. godini nije odradio niti jedan nastup.

Iz raznoraznih sportsko-privatnih razloga Smakići je uzeo nešto dulju pauzu nakon što mu je Zhan Kossobutskiy u nanio prvi poraz u karijeri. To je ujedno i jedini Agronov poraz u 17 profesionalnih mečeva, a čak 14 puta Smakići je slavio nokautom. 31-godišnjak u subotu će se boriti protiv Gruzijca Ramazija Gogichashvilija (14-34-2, 6 KO).

26-godišnji gruzijski boksač zadnju borbu odradio je prije nešto više od mjesec dana te je izgubio od Edija Delibaltaoglua. Gogichashvili na pobjedu čeka od studenog 2018. godine, a u međuvremenu je nanizao deset poraza. Među borcima koji su ga savladali u tom periodu pronašao se i naš Alen Babić koji je u svojoj trećoj profesionalnoj borbi nokautiraju Ramazija Gogichashvilija u drugoj rundi borbe.

Nadao se Agron Smakići renomiranijem protivniku s boljim omjerom, no nažalost takav kandidat ovaj puta nije uspješno pronađen. Ipak, u boksu je sve moguće, a protivnika s 50 profesionalnih mečeva ne smije se podcijeniti, neovisno o omjeru. Smakićiju je nakon dulje pauze najbitnije da bude aktivan i osjeti borbu, a ukoliko nastavi pobjeđivati, nema sumnje kako će doći vrijeme i za one kvalitetnije protivnike.

U glavnoj borbi večeri obračunat će se neporaženi ruski borac s austrijskom adresom Mansur Eslaev (13-0-0) i također neporaženi bugarski boksač Yosko Stoychev (13-0-0).

Priredba na kojoj će hrvatski boksač nastupiti protiv Gruzijca održati će se u subotu u dvorani Gym 23 u Beču. MMA fanovima zasigurno je poznata ta dvorana jer se radi o domu Aleksandra Rakića.

Linker
04. srpanj 2024 08:20