Regija

Agron Smakići napokon saznao ime sljedećeg protivnika: U ring će jako brzo

Agron Smakići vs. Fernando Almeida

 Instagram (legacy Sports Management)
Hrvatski teškaš boksat će protiv boksača koji nikada nije došao do sudačke odluke

Jedan od boljih hrvatskih boksača Agron Smakići (18-1-0) napokon je službeno ugovorio meč. Podosta problema imao je Agron s pronalaskom protivnika i ugovaranjem same borbe, ali sve je konačno odrađeno.

Njegov protivnik bit će Fernando Almeida (9-5-0, 9 KO). Radi se od 32-godišnjem brazilskom teškašu, a zanimljiva činjenica koja se veže uz njega jeste to da niti jedan njegov meč nije otišao na sudačku odluku. Almeida ‘‘ubija ili biva ubijen‘‘.

Smakići je trenutno 53. prema Boxrecovom poretku teškaša, dok je Almeida osjetno niže rangiran na 269. mjestu. Ipak, nakon što su propali pregovori s Jarrellom Millerom, a nije se ostvario niti meč protiv Fabija Wardleyja, Smakići je vjerojatno zadovoljan i ovakvim protivnikom jer je željan nastupa i novih pobjeda.

Almeida je posljednju pobjedu upisao u 2. mjesecu 2020. godine, a nokautom u prvoj rundi pobijedio je Gonzala Omara Basilea (75-12-0). Ipak, Brazilac kroz posljednjih šest nastupa ima pet poraza, a niti jedan od njegovih posljednjih šest mečeva nije otišao dalje od druge runde.

Smakići je posljednju pobjedu upisao u trećem mjesecu ove godine. Agron je nokautirao Lenroyja Thomasa (25-5-1) u trećoj rundi i nadamo se kako će 2022. godini nastaviti u pozitivnom tonu i sljedećeg tjedna.

Naime, Smakići i Almeida borit će se 15. srpnja (sedmi mjesec) u njemačkom Wuppertalu. Informacija je potvrđena na Instagram stranici Legacy Sports Managementa.

Linker
01. srpanj 2024 22:49