Ostalo

(VIDEO) Pogledajte kako je izgledala prva KSW borba peterostrukog 'najjačeg čovjeka na svijetu'

Mariusz Pudzianowski
 screenshot
11. prosinca 2009. godine, svoje prvu MMA borbu odradio je peterostruki pobjednik natjecanja 'World's Strongest Man', Mariusz Pudzianowski. Prije nego u Areni Zagreb odradi svoju 21. borbu, kojom će predvoditi veliki KSW 51 spektakl, pogledajte kako je izgledala njegova spomenuta prva borba.

Nakon što je pet puta postao najjači čovjek na svijetu, što nije postigao nitko prije niti nakon njega te nakon što je 2008. godine završio fakultet, Mariusz Pudzianowski odlučio se oprobati u novom sportu, MMA-u. Mnogi su vjerovali kako će to biti kratkotrajni izlet za nevjerojatno snažnog, ali tehnički nimalo potkovanog Mariusza. Deset godina kasnije, uz puno truda, ali i pametno vođenje njegove karijere od strane KSW-a, on je i dalje tu te će predvoditi KSW 51 u Areni Zagreb kao jedna od najvećih zvijezda poljske promocije.

Ovim putem se vraćamo na tu prvu borbu, koju je odradio na KSW 12 priredbi, kad mu se suprotstavio borac imena Marcin Najman. Ta borba trajala je samo 43 sekunde, a Pudzian je pokazao kako će imati što ponuditi u ringu te kasnije KSW kavezu. Već prvi udarac nogom nije izgledao tehnički dobro, ali kako je sjeo na njegovog protivnika, ne treba čuditi ako je nešto zaboljelo i sve u prvim redovima. Nakon toga je svim silama navalio na svog protivnika, kojem nije preostalo ništa drugo nego tapkati na udarce.

Deset godina kasnije, Pudzianowski je na 12 pobjeda i sedam poraza te jednoj poništenoj borbi, a samo jednu borbu odradio je izvan KSW-a. U Zagrebu će predvoditi program borbom protiv Erka Juna, koji mu je poručio kako je vrijeme za mlađe. No, 42-godišnji Marcin još ne misli prepustiti svoj status.

Ispod teksta pogledajte spomenutu prvu Pudzianovu borbu, čiju je cijelu snimku KSW podijelio na svom Youtube kanalu.

Linker
05. srpanj 2024 14:21