Ostalo

(VIDEO) Imamo li nokaut godine? Japanac brutalno ‘ugasio‘ protivnika udarcem koji se rijetko viđa!

Taimu Hisai

 Screenshot/X (Benjamin)
Taimu Hisai istaknuo je kandidaturu za najbolji nokautu godini koja obiluje spektakularnim potezima

Prošlo je osam mjeseci, a 2024. sa svakim pravom možemo proglasiti godinom spektakularnih nokauta. U prethodnom smo razdoblju izvještavali o brojnim nevjerojatnim nokautima koji su stizali iz raznih kutaka svijeta, kako iz MMA oktogona, tako i iz boksačkih i kickboksačkih ringova. Sada je na red došao muay-thai, odnosno priredba "Knock Out 2024 vol.3" održana ove nedjelje u Tokiju.

Na priredbi u japanskoj prijestolnici snage su, među ostalima, odmjerili Chuut Seryvanthong i Taimu Hisai, a ključni trenutak večeri dogodio se nakon 2 minute i 59 sekundi. Tada je prvonavedeni borac iz Kambodže pokušao skratiti distancu i uputiti zadnji direkt prema Japancu, no ovaj ga je dočekao ekspresno izvedenim "rolling thunder kick" udarcem, pogodivši ga, praktično iz salta, petom u bradu i brutalno ga nokautiravši. Kako je cijela sekvenca izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

"Rolling thunder kick" doista se rijetko može vidjeti u borilištima, a jedan od poznatijih primjera njegovog izvoženja u UFC-ovom oktogonu u recentnoj prošlosti datira iz travnja 2018. godine, odnosno iz borbe Justin Gaethjea i Dustina Poiriera. Gaethje je u toj borbi također izveo predmetni udarac, potpuno neočekivano, ali i bezuspješno, budući da njegove pete nisu odsjele na pravo mjesto, a što je u konačnici izgledalo i pomalo komično. Više uspjeha imao je, međutim, Peter Graham koji je "rolling thunderom" nokautirao Badr Harija u njihovom prvom međusobnom obračunu uprizorenom na K-1 World Grand Prixu 2006. godine u Aucklandu (Novi Zeland). Uspješan je sada, dakle, bio i Hisai te upisao najbrutalniji nokaut u karijeri, ali i istaknuo kandidaturu za najbolji nokaut 2024. godine.

Linker
22. rujan 2024 19:52