Ostalo

(VIDEO) Bellatorov borac nastavlja prkositi liječničkim prognozama nakon teškog loma vrata

Ryan Curtis

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Irski MMA borac, Ryan Curtis doživio je stravičnu ozljedu na treningu koja ga je ostavila u potpunosti paraliziranog

Početkom godine, bivši Bellatorov borac, Ryan Curtis, pretrpio je ozljedu vrata i leđne moždine na treningu koju su liječnici usporedili s teškom prometnom nesrećom ili padom s balkona.

Nesretni slučaj zahtijevao je opsežnu operaciju kako bi se diskovi iz kralježnice zamijenili titanskim okvirima.

Curtisovi bliski prijatelji i kolege iz tima bili su tu da podrže njega, njegovu partnericu i njihovu malu kćer kroz ovaj nevjerojatno težak proces oporavka od kompletne paralize - od vrata naniže.

Od tada, zahvaljujući operacijama i ogromnoj podršci koja je stigla od njegovih najmilijih, fanova i drugih članova MMA zajednice, nastavile su stizati obećavajuće vijesti.

Curtis je u travnju na svom Instagram profilu objavio da je uspio vježbati na biciklu u ležećem položaju, samo dva mjeseca nakon što mu je rečeno da možda nikada više neće hodati.

Njegov izvanredan oporavak još uvijek traje, ali opet, postoje novi pozitivni znakovi.

Novi videozapis prikazuje ga kako polako udara tešku vreću s rukavicama, penje se, hoda uzbrdo na traci za trčanje te čak diže utege u sjedećem položaju.

Njegov opis objave govori sve dok ovaj inspirativni borac nastavlja težiti prema svjetlu na kraju tunela nakon nevjerojatno teških događaja s kojima se morao suočiti prije samo nešto više od šest mjeseci.

"Ponekad vas život žrtvuje zbog onoga što jeste, kako biste mogli postati ono što možete postati. Samo nemojte nikada odustati od sebe."

Linker
05. srpanj 2024 16:10