Ostalo

VIDEO: Banana split! Vrlo bolna i rijetka tehnika donijela je pobjedu mladom Britancu

Banana split

 Screenshot/FCC 38
William Haycox glasi za vrlo perspektivnog borca lake kategorije i pravi je majstor ‘submissiona‘

‘Banana split‘ nije samo poznati desert, to je i naziv za jedan vrlo neugodan ‘submission‘. To izuzetno rijetko prisiljavanje na predaju dogodilo se ovoga vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na FCC 38 priredbi u subotu u Liverpoolu, William Haycox završio je meč u prvoj rundi protiv Ryana Lockyera nesvakidašnjim i vrlo bolnim zahvatom te tako ostao neporažen kao profesionalni MMA borac.

Ovim zahvatom se nasilno rastežu tetive prepona i, ako protivnik nije dovoljno fleksibilan, bit će prisiljen tapkati.

Prekid se dogodio na nešto više od minute do kraja prve runde. Haycox glasi za jednog vrlo perspektivnog borca lake kategorije. Nakon karijere od 10-0 u amaterskim borbama, sve svoje protivnike svladao je prisiljavanjem na predaju. Niz uspješnih ‘submissiona‘ nastavio se i na početku njegove profesionalne karijere, ostvario je pobjedu prisilnom predajom u trećoj rundi svog profesionalnog debija prije nego što je u svibnju 2022. godine prvi put slavio sudačkom odlukom pobijedivši Danijela Grbića koji se bori pod švedskom zastavom.

Lockyer je također imao solidno amatersko iskustvo, a sada je pretrpio prvi profesionalni poraz nakon što je u ožujku u svom pro debiju pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Linker
17. lipanj 2024 07:22