Ostalo

Ukrajinska Bellatorova zvijezda koja je uzela pauzu kako bi branila svoju domovinu napušta organizaciju i seli u UFC?

Yaroslav Amosov

 CNN
Sigurni smo kako je najveći gubitnik u ovoj priči upravo sam - Bellator

Jedan od najboljih velteraša na svijetu napušta Bellator i započinje novo poglavlje u svojoj karijeri.

Yaroslav Amosov, čiji je impresivan neporaženi niz pobjeda završio u studenom 2023. godine kada je izgubio Bellatorov naslov u velter kategoriji od Jasona Jacksona, otkrio je u petak da je njegov ugovor s ovom promocijom istekao.

Kao rezultat toga, Amosov, traži "novi početak" negdje drugdje. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: "Prijatelji, moj ugovor s @ Bellatorom je završen.

Bilo je to nezaboravnih šest godina. Vrijeme koje će zauvijek ostati u mom srcu. Hvala svima uskoro ću objaviti svoje sljedeće korake! Nezaboravne emocije prilikom osvajanja titule, još veće prilikom njezine obrane, prvi poraz nakon 11 godina, rat u domovini… ali siguran sam da me sve to samo ojačalo, to je mali dio jedne velike priče. Ovo nije kraj, ovo je novi početak.

Spreman sam za novu fazu. Novi horizonti i vrhovi su pred nama. Moje putovanje se nastavlja, cijenim sve koji su bili uz mene, one koji su me podržavali i one koji su sumnjali.

Priča se ne završava, samo mijenja smjer. Vidimo se u oktogonu "

Završne riječi Amosovog obraćanja nagovještavaju da bi prelazak u UFC mogao biti na vidiku za ovog Ukrajinca, koji se borio samo dva puta od lipnja 2021. godine zbog pauze koju je napravio kako bi pomogao u obrani svoje zemlje protiv ruske invazije.

S obzirom na to da je fokus sada ponovno na njegovoj borilačkoj karijeri, čini se da je Amosov na pragu da svoje vještine pokaže na najvećoj pozornici.

U komentarima na njegovu objavu na Instagramu, glavni trener American Top Teama Mike Brown, Bellatorov prvak Johnny Eblen, kao i Mateusz Gamrot, Grant Dawson i drugi, izrazili su uzbuđenje zbog mogućnosti da Amosov postane dio UFC-ove rostera.

Linker
13. rujan 2024 18:01