Ostalo

Teškaš koji je dvaput pobijedio Antu Deliju ponovno pao na doping testu, USADA je bila nemilosrdna

Bruno Cappelozza i Ante Delija

 YAROSLAV SABITOV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Čini se da Bruno Cappelozza nije izvkao pouku iz situacije u kojoj se našao sredinom svibnja prošle godine

Bruno Cappelozza ponovno je u problemima zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. PFL-ov teškaš prethodno je, sredinom svibnja prošle godine, bio suspendiran od strane Atletske komisije Nevade na devet mjeseci nakon što je u njegovom organizmu potvrđeno prisustvo anaboličkog steroida drostanolona, a sada mu je Američka antidopinška agencija (USADA) izrekla novu - jednogodišnju - suspenziju zbog pozitivnog testa na klomifen i njegov metabolit desetil-klomifen.

Cappelozza je 2021. osvojio PFL-ov teškaški turnir, a na putu do naslova i nagrade od milijun dolara dva je puta pobijedio i našeg Ante Deliju, najprije u prvom kolu (nokaut u prvoj rundi), a potom i u finalu (jednoglasna sudačka odluka). U razdoblju koju je uslijedilo upisao je pobjedu protiv Stuarta Austina, a onda i izgubio jednoglasnom odlukom od Matheusa Scheffela, da bi mu se potom revanširao nokautom, ali ta je pobjeda preinačena u "no contest" upravo zbog spomenutog pada na drostanolon.

Nakon što mu je istekla prvotna devetomjesečna suspenzija, u svom je povratku izgubio od bivšeg Bellatorovog prvaka Vadima Nemkova prisiljavanjem na predaju u drugoj rundi, a sada je, dakle, objavljeno da je bio pozitivan na klomifen i njegov metabolit desetil-klomifen prilikom testa obavljenog 17. travnja, zbog čega će izbivati iz oktogona do istog datuma 2025. godine. MMA Fighting navodi kako je jednogodišnja suspenzija koju je USADA odredila Cappellozi najveća moguća kazna kada se radi o tvari koja je pronađena u njegovom organizmu.

Linker
19. rujan 2024 11:20