Ostalo

Stipe Miočić dobio veliku počast u rodnom mjestu svog oca, na muralu osvanuo i njegov prezimenjak

Mural Miočićima

 Tzo Ražanac
Jedan od najvećih teškaša ikada je oduvijek imao posebnu vezu sa svojom domovinom

Malo dalmatinsko mjesto Rtina se nalazi blizu Zadra, točnije nešto sjeveroistočnije od njega. Mjesto broji svega 400-injak stanovnika, a nalazi se u sklopu Općine Ražanac.

Upravo iz tog mjesta svoje korijene vuku dva Miočića - Mirko Miočić, rođeni Rtinjanin te poznati hrvatski kvizoman i Stipe Miočić, najveći teškaš u povijesti UFC-a. Doduše, Stipe nije rođen u Rtini, ali je njegov otac Bojan koji je u bliskoj rodbinskoj vezi s pokojnim Mirkom.

Mještani su pokazali inicijativu kako bi odali počast najvećim sinovima svog malog mjesta pa su kombiniranim sredstvima samih mještana i Općine Ražanac angažirali Viku Stojanova koji je nacrtao sami mural. On se nalazi na glavnoj cesti (D106) koja prolazi Rtinom prema otoku Pagu.

"Mještani Rtine na ovaj su način odlučili uveličati ta dva velika čovjeka jer nikada neće zaboraviti da su na prvom mjestu govorili otkud dolaze, a to je mjesto Rtina te su im na ovaj način odlučili izraziti svoju zahvalnost" napisao je direktor TZ Općine Ražanac Ante Miletić.

Stipe Miočić je tokom jučerašnjeg dana putem Instagrama zahvalio mještanima rodnog mjesta svog oca uz emotikon zastavu Lijepe Naše.

Linker
13. lipanj 2024 23:58