Ostalo

Sinoć je održan KSW 95: Phil De Fries po deseti puta obranio titulu u teškoj kategoriji, Augusto Sakai mu nije uspio oduzeti pojas

Phil De Fries

 Ksw
De Friesova izvedba nije bila atraktivna, no pokazalo se da funkcionira savršeno

Sinoć je poljski KSW održao KSW 95 priredbu, a na njoj smo gledali čak dvije borbe za titulu, i to u teškoj i bantam kategoriji. U niti jednoj kategoriji nije došlo do promjena na tronu, a oba prvaka su uspješno obranila svoje titule.

Ruku na srce, osim te dvije borbe, event nije obilovao previše zvučnim imenima. Kako god, valja spomenuti da je svoj debi za organizaciju sinoć imao srpski borac Stevan Jarić, koji nažalost nije uspio doći do pobjede u debiju. Poljak sličnog iskustva, Michal Dreczkowski svladao ga je tehničkim nokautom već u prvoj rundi borbe.

Što se tiče prve od dvije borbe za titulu, u sunaslovnoj borbi večeri nastupio je Phil De Fries koji je po deseti put obranio svoju titulu u teškoj kategoriji. Bivši UFC-ov i PFL-ov borac Augusto Sakai odlučio se okušati i u KSW-u, te je odmah i dobio ovu priliku. Nije ju uspio iskoristiti jer je De Fries uspio provesti ono što najbolje zna – klinč uz žicu i umaranje protivnika, a to smo gledali punih pet rundi. Publika je negodovala, a nakon borbe je De Fries priznao da to nije najljepše za gledati. Kako god, po deseti put je obranio titulu u teškoj kategoriji.

Jakub Wiklacz i Sebastian Przybysz predvodili su ovu priredbu, i to nevjerojatnom petom međusobnom borbom. Prvak Wiklacz ‘‘ugušio‘‘ je Przybysza ‘‘giljotinom‘‘ u drugoj rundi i tako obranio svoj pojas u bantam kategoriji, te tako zaključio ovu borilačku večer.

Rezultate cijele priredbe možete pogledati ispod:

KSW 95 - Rezultati

Jakub Wikłacz (c) def. Sebastian Przybysz by submission (guillotine choke), Round 2, 3:15
Phil De Fries (c) def. Augusto Sakai by jednoglasnom odlukom sudaca(49-46, 49-46, 49-46)
Marcin Held def. Roman Szymański by jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Tymoteusz Łopaczyk def. Brian Hooi by jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Oskar Szczepaniak def. Adrian Zieliński by jednoglasnom odlukom sudaca
Patryk Surdyn def. Shamad Erzanukaev by jednoglasnom odlukom sudaca
Borys Dzikowski def. Krystian Bielski by podijeljenom odlukom sudaca
Michał Dreczkowski def. Stevan Jarić by TKO, Round 1, 3:29
Dawid Kuczmarski def. Morgan Gbolou by submission (guillotine choke), Round 1, 1:11

Linker
15. lipanj 2024 11:02