Ostalo

Ronda Rousey usporedila MMA i profesionalno hrvanje: ‘Jako je teško, ali ovdje svi rade skupa da bude što atraktivnije‘

Ronda Rousey

 MediaPunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivša UFC prvakinja otvoreno o težini profesionalnog hrvanja

Ronda Rousey je u svoje vrijeme bila prava novina u MMA svijetu. Od 2011. do 2016. godine ostvarila je omjer od 12-0, od kojih su sve bili finiši koji su došli unutar manje od minute akcije.

Cijelu mistiku oko Ronde Rousy urušila je Holly Holm na UFC 193 priredbi sad već davne 2015. godine. Tad je Ronda pretrpjela težak nokaut te je pauzirala godinu dana, da bi na kraju u povratku bila nokautirana od strane Amande Nunes u manje od jedne minute.

Nakon napuštanja Octagona, Rousey odlučuje prijeći u profesionalno hrvanje te 2017. potpisuje ugovor sa najjačom promocijim, WWE-om, u kojem je odradila oko 50 nastupa.

''Postoje usponi i padovi, koje prati velika anksioznost ali sa ogromnom nagradom, koja cijelu priču čini smislenom. To me je vodilo kroz karijeru, više nego mišljenje o ozljedama i slično'', rekla je Ronda o svojoj MMA karijeri.

Ronda je nastavila o razlici između ova dva sporta: ''U MMA-u, ako bi htjela napraviti primjerice neko bacanje, ne bih uspijevala. Ali u hrvanju, takve stvari mogu raditi stalno. Ovdje možeš borbu napraviti što je zanimljivijom moguće, umjesto da se samo što prije završi.''

Na samom kraju se osvrnula i na fizički aspekt oba sporta: ''Je li loše reći da je to samo zabava? Ljudi me pitaju je li ovo lakše, a ja im kažem da je fizički jako teško. Ali ovdje svi rade zajedno kako bi osigurali da sve bude što bolje.'', zaključila je Ronda.

Linker
03. srpanj 2024 18:59