Ostalo

Rizin želi organizirati borbu između Diaza i Mayweathera: ‘Nate ima šanse protiv njega‘

Mayweather i Diaz

 Screenshot (youtube, Espn Mma, Themaclife)
Nobuyuki Sakakibara progovrio o mogućoj opciji za Diaza

Nakon što je na UFC 279 odradio svoj posljednji nastup za promociju, Nate Diaz trenutno traži novog poslodavca. Najčešće se u tom kontekstu spominjala borba protiv Jakea Paula, a danas je Diaz dobio još jednu vrlo zanimljivu ponudu, pogotovo sa financijske stane.

UFC 279 i Diazov posljednji nastup je za njega prošao odlično. Pobijedio je Tonyja Fergusona ‘‘submissionom‘‘ i iz najjače promocije izašao kao pobjednik, dok se originalno trebao boriti protiv Khamzata Chimaeva. ‘‘Borz‘‘ se na službenom vaganju pojavio oko 3.5 kg pretežak te je dobio Hollanda, dok je Diaz išao na Fergusona.

Rizinov šef Nobuyuki Sakakibara rekao je kako trenutno rade na egzibicijskom meču između Floyda Mayweathera Jr-a i Diaza, a prije toga ‘‘Money‘‘ ima već ugovoren meč sa YouTuberom Dejiem:

‘‘Nick i Nate, obojica imaju zanimljive osobnosti, njihov stil je vrlo uzbudljiv i poznajemo ih još iz dana PRIDE-a. Nick se čak borio u PRIDE-u ranije i znamo ih od tad. Ako budemo radili nešto s Floydom, moramo razgovarati o protivniku‘‘, rekao je za MMA Maniu Sakakibara.

‘‘Mislim da se trebamo fokusirati i na druga tržišta a ne samo japansko. Moramo ciljati na međunarodnu publiku tako da idući Floydov protivnik ne mora biti Japanac. Zainteresirani smo za pregovore s Diazom, on ima odličnu osobnost‘‘, nastavio je.

‘‘Nate Diaz čak ima i šansu pobijediti protiv Floyda, znate? A za nas je taj ‘što ako‘ faktor vrlo bitan i nešto je što trebamo promovirati. To je glavni cilj Floydovih ekshibicija, natjerati ljude da razmišljaju ‘što ako‘. Borba protiv Diaza, mislim da je to odlična ideja‘‘, zaključio je Sakakibara.

Linker
30. lipanj 2024 06:09