Ostalo

Preminuo je bivši UFC-ov i BKFC-ov borac Geane Herrera; Kolumbijac je podlegao ozljedama nakon prometne nesreće

Geane Herrera

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
33-godišnji Geane Herrera tragično je napustio ovaj svijet

Iskusni MMA borac i borac s iskustvom u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu, Geane Herrera, preminuo je proteklog vikenda u SAD-u. 33-godišnji kolumbijski borac s američkom adresom podlegao je ozljedama nakon prometne nesreće u Tampi.

Vijest o smrti 33-godišnjeg Herrere potvrđena je danas od strane BKFC organizacije unutar koje je Herrera odradio jedan nastup. Herrera je 2021. godine nastupio u BKFC-u i tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Abdiela Velasqueza. Bio je to posljednji Herrerin nastup u borilačkoj karijeri koju je morao prerano prekinuti zbog ozljede.

Prije nego se okušao u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu, Herrera je izgradio solidnu MMA karijeru. U periodu od 2011. pa sve do 2015. godine, Herrera je bio neporažen i upisao je osam uzastopnih pobjeda. Uslijedio je potpis ugovora s UFC-om, a Herrera se u debiju borio protiv Rayja Borga. Meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Ukupno četiri nastupa odradio je Kolumbijac unutar UFC-ovog kaveza. Jedna pobjeda i tri poraza njegov je učinak u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Posljednji MMA nastup odradio je u četvrtom mjesecu 2021. godine. Herrera je MMA karijeru završio porazivši Darrena Mimu ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Meč se održao pod okriljem ACB organizacije.

Nažalost, osim prerano završene karijere, život Geanea Herrere također je prerano završio. Borac muha kategorije poginuo je u prometnoj nesreći, a njegova obitelj sada potražuje financijsku pomoć putem GoFundMe platforme.

‘‘Naša obitelj jako je uzdrmana tragičnim gubitkom našeg voljenog Geanea Carlosa Herrere, poznatijeg u svijetu profesionalnih borilačkih sportova kao ‘La Pulga‘, čiji je život prerano završio. Geane iza sebe ostavlja 16-godišnjeg sina i djevojku koja je u trećem mjesecu trudnoće, kao i majku, oca, sestre, brata i kompletnu obitelj koja ga voli i jako će joj nedostajati.

Geane je bio pun života i uvijek je pokušavao živjeti punim plućima. Bio je posvećen sportaš s velikim snovima da napravi razliku i ostavi utjecaj na ovom svijetu. Bio je tako sretna osoba koja je ostavila trag u životu svake osobe koja je došla u njegov žvot.‘‘, navodi obitelj preminulog borca.

U nastavku teksta opisuje se njegov život. Herrera je rođen u Kaliforniji, ali još kao beba preselio je sa svojim roditeljima u Kolumbiju, njihovu rodnu državu. Tamo su živjeli devet godina prije povratka u SAD gdje se Herrera zaljubio u borilački sport.

Kao što smo već naveli, iza njega je solidna borilačka karijera koju je morao završiti zbog problema s ozljedama. Herrera je nakon toga radio raznorazne poslove kako bi prehranio svoju obitelj, a njegova obitelj navodi da se radilo o ‘‘sjajnoj osobi, puno strasti, života, ljubavi i velikih snova‘‘.

Herrerina obitelj nada se prikupiti 50 tisuća dolara donacija kako bi mogli pokriti skupe troškove sprovoda i kako bi se barem nakratko financijski pokrili za period koji slijedi.

Donaciju možete ostaviti klikom na LINK.

Geane Herrera, počivaj u miru Božjem!

Linker
26. lipanj 2024 21:35