Ostalo

Odvjetnik tvrdi kako je Velasquez htio ubiti nedužnog čovjeka!

Cain Velasquez

 Screenshot(youtube, Nbc Bay Area)
Ukoliko mu se dokaže krivnja mogao bi dugo vremena odležati u zatvoru

Cainova žrtva pucnjave, Goularte, koji je osumnjičen za seksualno iskorištavanje djeteta nije prisustvovao posljednjem ročištu. Umjesto toga, raspravi se pridružio virtualnim putem, a nastavak ročišta na zahtjev tužilaštva i obrane sudac je zakazao za datum 6. lipnja (6. mjesec). Zamjenik okružnog tužitelja rekao je kako on nema problema s Goularteovom virtualnom prisutnošću u sudnici u odnosu na osobnu prisutnost, što je razočaralo Velasquezove pristaše u sudnici i izvan nje. Kao razlog tome je naveo kako je COVID-19 promijenio dosadašnje procedure.

Goularteov odvjetnik namjerava dokazati klijentovu nevinost što je prezentirao i novinarima nakon saslušanja.

"Namjeravamo dokazati njegovu nevinost i smatram kako bi ljudi koji ovdje prosvjeduju trebali razumjeti da se netko smatra nevinim sve dok mu se ne dokaže krivnja. On je nevin."

"Istraga je i dalje u rijeku. Puno policijsko izvješće je upravo dostavljeno i potrebno je određeno vrijeme da ga obje strane pregledaju i uvjere kako su svi materijali dostavljeni."

Prema istražiteljima, Goularte je seksualno napao 4-godišnje dijete u vrtiću u kojemu je boravio i kojim je upravljala njegova majka. Dijete, koje je kasnije identificirano kao Velasquezov rođak ispričalo je istražiteljima kako ga je Goularte odveo u kupaonu te dirao po intimnim dijelovima tijela i to više od 100 puta te kako je viđen da i drugu djecu odvodi u kupaonu.

Dva dana nakon uhićenja Goularte je dobio jamčevinu od 50 tisuća dolara. Podsjetimo se, Velasquez je pucao na Goulartea koji nije bio ozlijeđen, ali njegov očuh je pritom pogođen metkom u rame. Od tog dana Cain se nalazi iza rešetaka, a odbijena mu je i jamčevina na temelju radnji koje je sutkinja proglasila "nepromišljenima".

Linker
29. lipanj 2024 09:05