Ostalo

Nastavila se ‘berba medalja‘ u Zadru: Hrvatska jiu-jitsu reprezentacija briljirala na svjetskom kupu u kimonu

Hrvatska Jiu-Jitsu reprezentacija

Hrvatska borilačka scena mora biti ponosna na našu reprezentacija u ‘mekoj umjetnosti‘

Jučer smo izvijestili o sjajnom danu za hrvatski jiu-jitsu u kojem su naši na Europskom No-Gi jiu-jitsu prvenstvu osvojili sedam medalja u seniorskoj konkurenciji, a ta brojka se zaustavila na čak 16 medalja u mlađim dobnim uzrastima.

Drugog dana natjecanja, u subotu 24.8.2024., reprezentacija je nastupila na svjetskom kupu u kimonu. Natjecateljske skupine formirane su sve od U14 pa do seniorske konkurencije, a sve se odvijalo u Zadru točnije na Višnjiku u dvorani Krešimir Ćosić.

Hrvatska je sa osvojenih 18 medalja, od kojih su četiri bile one najsjajnije - zlatne. Reprezentacija je zauzela visoko peto mjesto u ukupnom poretku.

Od značajnijih rezultata u seniorskoj konkurenciji Aša Nadarević je u kategoriji -94kg osvojio zlatnu medalju dok je Josipa Alavanja bila brončana u konkurenciji -52kg. Od domaćih boraca iz Zadra, osim Josipe fantastičan je bilo i Leo Žuža koji je u kategoriji U21 +94kg osvojio zlatnu medalju.

Hrvatska reprezentacija se u dva dana jiu-jitsu turnira (Gi i NoGi) predstavila kao ozbiljna nacija i pokazala kako može parirati rame uz rame sa borcima svjetske klase. To je direktan dokaz ekspertize koja se njeguje u Hrvatskom jiu-jitsu savezu.

Glavni akteri su poslali eksluzivnu izjavu za Fight Site: "Stekli smo važno iskustvo za nastavak uspješnog rada i razvijanja sporta, od ljudi koji su bili ukljuceni u samu organizaciju, nas trenera i naravno samih sportaša. Budućnost hrvatske reprezentacije izgleda vrlo dobro te se uz nastavak kvalitetnog rada, u budućnosti mogu očekivati jos bolji rezultati"

Linker
12. rujan 2024 17:10