Ostalo

Nakon Nedohovog nokauta, Powell je ponovno bio na rubu ponora, ali se ipak izvukao i slavio u svom povratku!

Simeon Powell

 Screenshot/Voyo.hr
Engleski borac nije isporučio najbolju izvedbu, ali je ipak uspio upisati svoju desetu profesionalnu pobjedu

U sunaslovnoj borbi večeri Bellator Champions Series 5 priredbe u Londonu gledali smo borbu poluteške kategorije između domaćeg predstavnika Simeona Powella i Brazilca s njemačkom putovnicom Rafaela Xaviera. Iako je potonji bio nadomak pobjede prekidom u prvoj rundi, Powell je u nastavku meča donekle uspio uspostaviti ravnotežu, skupljati poene i na koncu doći do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom.

U uvodnom dijelu borbe vidjeli smo nekoliko dobrih "low kickova" s obje strane, a nakon otprilike minute i 20 sekundi, Xavier je sjajnim "front kickom" pogodio Powella točno u bradu. Engleski borac bio je vidno uzdrman, no nekako ipak uspio "preživjeti" i nastaviti borbu. Nakon toga je uslijedilo nekoliko boksačkih sekvenci u kojim je 33-godišnji njemački predstavnik prednjačio preciznim direktima, a na samom kraju prve runde pogodio je Powella razornim lijevim krošeom i bacio ga u novi "knockdown" no 25-godišnjeg Engleza je spasio gong.

Powell je drugu rundu otvorio nešto odlučnije i preuze inicijativu te sve češće pogađao Xaviera ručnim tehnikama i nanio mu posjekotinu ispod oka. Kako je druga dionica odmicala, djelovalo je da "Kratos" sve teže prati ritam borbe, no nakon otprilike dvije minute ispalio je kvalitetan lijevi "low kick" na koji je vezao snažan desni kroše i ponovno pomalo uzdrmao Powella. Englez se pribrao i pritisnuo protivnika uz žicu, a nakon što se borba vratila na centar ponovno smo gledali "stojku" u kojoj su oba borca povremeno pogađala metu.

Na otvaranju treće runde oba su borca ponovno pogodila nekoliko dobrih "low kickova", no Powell je u tim trenucima djelovao kao aktivniji borac. Nakon otprilike tri minute borbe u odlučujućoj dionici "Smoooth" je pokušao i rušiti Xaviera, no iskusni Brazilac s njemačkom putovnicom se obranio bez većih problema. Powell ga je nastavio pritiskati ručnih tehnikama, napose direktima i krošeima, a u posljednjim je trenucima meča i Xavier uspio pogoditi nekoliko solidnih direkata. Bila je to, sve u svemu, vrlo dobra borba, a iako je izgledalo da je Xavier bio malo bliži pobjedi, ona je, u konačnici, podijeljenom sudačkom odlukom, otišla na Powellovu stranu.

Powell je, podsjetimo, tehničkim nokautom izgubio od Jakoba Nedoha u finalu PFL Europe turnira početkom prosinca tako da se slavljem nad Xavierom vratio na pobjednički kolosijek i upisao svoj deseti trijumf u profesionalnoj karijeri (jedini poraz nanio mu je upravo Nedoh). Za Xaviera je ovo, s druge strane, bio osmi poraz u karijeri (uz 13 pobjeda).

Linker
14. rujan 2024 23:36