Ostalo

Mousasi vjeruje da može parirati Adesanyi, Khabib poručio: ‘Gegard je najpodcjenjeniji borac na svijetu‘

Gegard Mousasi

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
Bellatorov prvak srednje kategorije smatra kako pripada samom svjetskom vrhu

Nevjerojatnom lakoćom Gegard Mousasi (49-7-2) došao je do svoje 49. profesionalne MMA pobjede. Nizozemac iranskih korijena, nokautom u prvoj rundi pobijedio je Austina Vanderforda. Samo 85 sekundi trebao je Mousasi da savlada izazivača i time je upisao drugu uzastopnu obranu pojasa.

Iako su UFC-ovi prvaci sinonim za najbolje MMA borce na svijetu, dok je Bellator ipak razina ispod, Mousasi vjeruje kako pripada samom svjetskom vrhu. Gegard je još uoči meča istaknuo kako vjeruje da može parirati Israelu Adesanyi i Robertu Whittakeru.

‘‘Nisam pogledao njihov meč u potpunosti. Puno toga sam preskočio. Gledao sam možda jednu minutu od ukupno 25 i stoga ne znam kako se borba zapravo odvijala. Ali ja se mogu nositi s tim tipovima, 100 posto mogu.‘‘, rekao je Mousasi za MMA Fighting.

Nakon pobjede nad Vanderfordom, Mousasi je dobio još više samopouzdanja te se nazvao najboljim borcem srednje kategorije na svijetu. Činjenica je da je Gegard fantastičan borac s odličnom karijerom iza sebe. Međutim, treba naglasiti kako je on bio članom UFC-a te ipak nije dogurao do samog pojasa. Osam pobjeda i tri poraza (Machida, Jacare, Hall) njegov su UFC rezime. Međutim, Mousasi je UFC napustio s pet pobjeda u nizu i dojam je kako je otišao u Bellator na svom vrhuncu. Možda bi ga gledali u borbi za UFC-ov pojas, no on je odlučio otići u Bellator.

Teško je reći hoćemo li ikad više gledati Gegarda u UFC-u i realnost je da će njegova karijera biti uskraćena za pojas u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Međutim, Khabib Nurmagomedov, jedan od najvećih boraca u povijesti, putem Twittera iznio je svoje mišljenje o Mousasiju.

‘‘Gegard Mousasi je trenutno najpodcjenjeniji borac u MMA-u. Češtitam Gegarde.‘‘, napisao je Khabib.

Mousasi ima 12 pobjeda u posljednjih 13 nastupa, a samo ga je Rafael Lovato Jr. uspio savladati u tom periodu. Bila je to pobjeda većinskom odlukom sudaca, a prava je šteta što se Lovato morao povući iz sporta zbog kavernoma mozga. Jako male su šanse da će se ikada vratiti sportu, a bilo bi uistinu sjajno pogledati revanš njega i Mousasija koji trenutno pršti od samopouzdanja.

Linker
02. srpanj 2024 07:42