Ostalo

Mokaev zahvalio PFL-u na iskazanom interesu, iz PFL-a stigao demanti: ‘Ovo je laž, nismo pokazali ni uncu interesa!‘

Muhammad Mokaev

 Instagram (muhammad Mokaev)
Donedavno UFC-ov borac muha kategorije još uvijek je u potrazi za novim poslodavcem

Veliki šok za Muhammada Mokaeva bila je vijest koja govori kako UFC neće produljiti njegov ugovor. Neporaženi (13-0) 24-godišnjak na glasu je kao jedan od najtalentiranijih boraca na svijetu, a unutar UFC-a upisao je čak sedam pobjeda.

Međutim, Mokaev je svojim postupcima ‘‘stao na žulj‘‘ UFC-ovim čelnicima koji su ga se odlučili riješiti nakon što mu je istekao ugovor. Ne događa se često da se UFC tako lako otarasi borca njegove kvalitete, ali u javnosti se ‘‘šuška‘‘ kako se Mokaev jako loše odnosio prema svim UFC-ovim zaposlenicima i bio je prava ‘‘noćna mora‘‘ za suradnju. Koliko god bio dobar, Mokaev nije borac koji je imao status velike zvijezde, nije generirao ogromne prihode i sve to olakšalo je Whiteovu odluku o neproduljenju suradnje.

‘‘Mislim da će PFL dobiti sjajnog neporaženog tipa‘‘, rekao je White nakon otpuštanja Mokaeva, ali čini se kako ni PFL definitivno ne želi Mokaeva.

Naime, Mokaev je prije nekoliko dana objavio na X-u kako je pregovarao s nekoliko velikih MMA organizacija među kojima je i PFL, ali demanti je ubrzo pristigao od strane PFL-a.

‘‘Hvala svim organizacijama koje su mi se javile - Brave CF, Rizin, PFL, Karate Combat, ACA. Cijenim jer vjerujete u mene, a sada ću sjesti sa svojim timom i odabrati najbolju opciju. Odabir neće biti temeljen na novcu, nego na opciji koja će me najbrže dovesti natrag do UFC-a!‘‘, izjavio je Mokaev, a ubrzo se oglasio jedan od PFL-ovih izvršnih direktora, Mike Kogan.

‘‘Ova priča je laž, nitko iz PFL-a ili Bellatora nije razgovarao s ovim tipom i nismo pokazali ni uncu (31,1 gram) interesa.‘‘

Još ranije oglasio se i Ray Sefo koji je također izjavio kako PFL neće stupati u pregovore s Mokaevim jer su saznali o kakvom se tipu osobe radi.

‘‘Razgovarao sam s ljudima koji su upućeni i poznaju Mokaeva, a prema onom što su mi rekli, jako je frustrirajuće surađivati s njim.‘‘, rekao je Sefo posluživši se terminom ‘‘pain in the ass‘‘ (‘bol u stražnjici‘) prilikom opisivanja suradnje s Mokaevim.

Mokaev se očito služi raznim trikovima kako bi podigao svoju vrijednost na tržištu, ali čini se da nije tako ‘‘vruća roba‘‘ koliko je mislio da će biti. Razni izvori navode kako će Brave CF biti njegova sljedeća destinacija, ali ništa još nije službeno potvrđeno.

Linker
26. kolovoz 2024 09:18