Ostalo

Kakva bomba iz PFL-a! Na pomolu spektakularni okršaj Francisa Ngannoua i Deontaya Wildera!

Francis Ngannou i Deontay Wilder

 Profimedia
Informacija koju je plasirao čelni čovjek PFL-a, Donn Davis, gromoglasno je odjeknula borilačkim svijetom

Otkako je Francis Ngannou krajem listopada, na boksačkoj priredbi u saudijskom Rijadu, dobrano namučio Tysona Furyja i nakon deset rundi za dlaku ostao bez pobjede nad aktualnim WBC-ovim prvakom svijeta, kao jedno od najfrekventnijih pitanja u borilačkom svijetu bilo je što je sljedeće za kamerunskog nokautera. Već se krenulo licitirati s imenima i potencijalnim imenima, što u boksu, što u slobodnoj borbi, a sada je spektakularnu informaciju plasirao čelni čovjek PFL-a Donn Davis.

Gostujući u MMA Houru povodom PFL-ovog preuzimanja Bellatora, Davis je, naime, Arielu Helwaniju otkrio kako će se Ngannou boriti u PFL-u tijekom 2024. godine, a da je njegov najvjerojatniji protivnik - Deontay Wilder. Predsjedniki PFL-a istom je prilikom istaknuo kako vjeruje da će borba između dvojice najmoćnijih udarača današnjice biti organizirana po miješovitim, odnosno hibridnim pravilima.

Davisova izjava već je gromoglasno odjeknula borilačkom svijetu, a radi li se o još jednoj "bombi" bez realnog pokrića ili meču koji će se doista realizirati, trebali bismo saznati u narednom razdoblju. Komercijalni potencijal u modernom borilačkom sportu diktira apsolutno sva gibanja, a ono što je sigurno da bi za okršaj Ngannoua i Wildera neupitno postojao veliki interes, a posljedično i mogućnost velike zarade. Bilo kako bilo, pred nama je uzbudljiva i sadržajna borilačka godina.

Linker
02. srpanj 2024 07:05