Ostalo

Josh Barnett želi borbu protiv Fedora: ‘Toj borbi nije preostalo puno vremena da se dogodi‘

Josh Barnett i Fedor Emelianenko
 EMMANUEL DUNAND/AFP/Profimedia
MMA veteran svjestan je kako se njemu i Emelianenku bliži kraj sportskih karijera

Duga je lista zainteresiranih boraca za borbu protiv legendarnog Fedora Emelianenka. Rus će predvoditi Bellatorovu priredbu 23. listopada u Moskvi, a imena poput Juniora dos Santosa i Fabricija Werduma otvoreno se nude kao mogući protivnici Emelianenka. Povremeno se u kombinacijama vrte Alistair Overeem i Josh Barnett. Upravo je Josh ''Warmaster'' Barnett zadnji u nizu koji se oglasio po pitanju ove teme, a izuzetno je zainteresiran za spomenutu borbu.

Iako su Fedor i Barnett dugi niz godina nastupali za legendarni japanski PRIDE, nikada se nisu susreli u ringu. Njihova borba trebala se održati 2009. godine pod okriljem ugašene Affliction organizacije. Ipak, deset dana prije planirane borbe, kalifornijska Atletska komisija otkazala je meč jer je ''Warmaster'' bio pozitivan na nedopuštene supstance. Barnett je u razgovoru za BJPenn.com priznao kako je i dalje izuzetno zainteresiran za borbu protiv Fedora.

''Ukoliko me pitate što je preostalo u MMA-u za mene, rekao bih kako je borba protiv Fedora nešto za što sam najvećim dijelom zainteresiran. Radi se o borbi kojoj nije preostalo puno vremena da se dogodi. Stvarno bi bilo šteta da ne dođe do tog meča i nadam se da to neće biti slučaj. Iskreno, zvuči još zabavnije da to radimo u Rusiji.'', rekao je Barnett jasno lobirajući da upravo on bude Fedorov idući protivnik.

Barnett je zadnju MMA borbu odradio u rujnu 2016. godine. Tada je još nastupao u UFC-u, a gušenjem u trećoj rundi savladao je Andreija Arlovskog. Bila je to treća pobjeda u zadnjih pet nastupa za ''Warmastera''. U prosincu 2016. godine, Barnett je ponovno bio pozitivan na dopinškom testiranju, međutim u ožujku 2018. godine dobio je dopuštenje za povratak borbama. Josh je na kraju prošao samo s javnim ukorom umjesto suspenzije jer je utvrđeno kako je nedopuštenu supstancu unosio u svoje tijelo putem kontamiranih suplemenata. U lipnju 2018. godine, UFC prihvaća zahtjev Barnetta za otpuštanjem iz promocije. Kao razlog, Josh je naveo da ne vjeruje USADA-i. Tokom 2019. godine, Barnett je potpisao ugovor s Bellatorom, no debi se još uvijek čeka. U međuvremenu, ''Warmaster'' je nastupio na KSW-ovom Genesis eventu. Radi se o KSW-ovoj inačici boksa bez rukavica, a Josh Barnett slavio je u svom meču protiv Poljaka Marcina Rozalskog. Doktori su prekinuli meč nakon završetka druge runde. 43-godišnji ''Warmaster'' osvrnuo se na iskustvo boksanja bez rukavica.

''Bilo je odlično. Pristao sam na takvu borbu isključivo zbog avanture. Razlog zbog kojeg sam započeo s MMA-om bila je želja da budem poput nekog od junaka iz ''Street Fightera'' ili profesionalnog hrvanja. Pritom bih putovao svijetom i natjecao se. Bilo je sjajno ponovno osjetiti nešto takvo, a poprilično je uzbudljivo izložiti se riziku da vam netko presloži facu u boksu bez rukavica. Imao sam sjajnog protivnika, KSW je to napravio putem Genesisa, njihove bare-knuckle promocije. Bio je to prekrasan trenutak. Izuzetno dobro su se brinuli za mene i mislim da su imali odličnu priredbu.'', pohvalio je Barnett Poljake.

Međutim, nastupanje u takvim borbama trenutno je na pauzi, a Josh želi borbu protiv Fedora Emelianenka dok su obojica još u mogućnosti za takvo što. Rus je godinu dana stariji od Barnetta, a njihova borba čini se kao odlična prilika da ''Warmaster'' napokon debitira za Bellator. Sve je na Scottu Cokeru, Bellatoru i Fedorovim predstavnicima.

Linker
27. lipanj 2024 14:50