Ostalo

Jake Paul pristao na meč protiv Carla Frocha, ali pod jednim uvjetom

Jake Paul at the OVO Arena Wembley, London. Picture date: Saturday January 28, 2023.,Image: 752549497, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Zac Goodwin/PA Images/Profimedia

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Samo veliki novac će ga čini se motivirati

Boksačkoj zajednici već dobro poznati YouTuber nedavno je izazvao na meč umirovljenog bivšeg svjetskog prvaka, 45-godišnjeg Carla Frocha pod uvjetom da se bori na njegovoj idućoj priredbi protiv Andersona Silve. Carl Froch nije gladan kruha već naprotiv, on je dobrostojeći, novac mu ne fali i mala je vjerojatnost da će pristati na ovako nešto što bi mu moglo uništiti čitavu ostavštinu koju je izgradio za vrijeme svoje karijere.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 20 milijuna dolara, što je puno više u usporedbi s novcem koji bi mogao zaraditi boreći se protiv Jakea Paula. Froch je već imao priliku da izađe iz mirovine kada mu je bila ponuđena borba protiv Gennadija Golovkina, no on je to odbio.

Carl Froch se nije borio devet godina, a posljednji meč imao je davne 2014. godine kada je kao veliki ‘underdog‘ u revanšu nokautirao Georgea Grovesa i u stilu se povukao iz profesionalnog boksa. Iako i trenutno djeluje kao da je u odličnoj formi, malo je vjerojatno da će htjeti riskirati svoju boksačku reputaciju, čak i ako bi to značilo da zaradi nekoliko milijuna dolara.

Naravno, ukoliko će bivšem svjetskom prvaku biti zagarantirano preko 20 milijuna dolara za te dvije borbe, nema razloga zašto ne bi pristao na to. Iako Paul ima veliku prednost zbog toga što je mlad i u naponu snage, ako ga je Anderson Silva gotovo pobijedio, ne vidimo zašto ga jedan bivši svjetski prvak ne bi isto tako mogao ozbiljno ugroziti. No, ono na što bi se Paul trenutno trebao koncentrirati je izazov koji je ispred njega, a to je Tommy Fury, prvi legitiman boksač s kojime se YouTuber bori.

Linker
02. srpanj 2024 05:49