Ostalo

Hrabra Splićanka ipak nije uspjela proći u finale, ali za par sati je čeka bitka za broncu!

Lena Stojković

 TOM DUBRAVEC Cropix
Mlada Splićanka je nakon sjajne predstave protiv Tunižanke Ikram Dhahri ipak poklekla u polufinalu

Lena Stojković je danas imala jako uzbudljiv dan, a bitno je naglasiti da on još nije gotov! Naime 22-godišnja Splićanka ranije danas sjajnom je izvedbom pobijedila Tunižanku Ikram Dhakri u četvrtfinalu olimpijskog turnira, a opširnije o tom dvoboju možete pročitati ovdje.

Nakon te pobjede hrvatska taekwondoašicu je čekalo polufinale u kategoriji do 49 kilograma. Njena protivnica bila je prva nositeljica turnira, Tajlanđanka Panipak Wongpattanakit. Točno u 16:24 počela je borba, a na samom početku borkinja s Tajlanda je dobila tri boda nakon što je njen nožni udarac završio na glavi naše mlade, ali izrazito ambiciozne predstavnice.

Nakon početnog "šoka" Stojković se pribrala, ali je Wongpattanakit opet uspjela pogoditi isti udarac koji se također kao prvi provjeravao video tehnologijom. Ukupni rezultat nakon toga je bio 6-0 u korist Tajlanđanke.

U nastavku prve runde prva nositeljica je uspjela pogoditi Lenu Stojković u tijelo, što joj je donijelo još dva dodatna boda čime je prva runda bez ikakve dileme pripala njoj.

Druga runda donosi Splićanku koja je svjesna da mora biti agresivnija, ali Wongpattanakit to opet kažnjava udarcem u tijelo. Nakon toga, rizik se djelomično isplatio. Stojković pogađa Wongpattanakit u glavu čime je rezultatski minus smanjen na 5 bodova, odnosno bilo je 8-3.

Dvoboj je završio s konačnim ishodom od 11-5 za Wongpattanakit koja se suvereno plasirala u finale, a dvostruka svjetska i trostruka europska prvakinja ima priliku osvojiti svoje prvo, a nadamo se ne i zadnje olimpijsko odličje.

Naime, njen dvoboj za brončano odličje počinje u 20:49 sati. Sretno, Lena!

Linker
21. rujan 2024 20:58