Ostalo

Gordon Ryan: ‘Zaradio sam više novca nego neki UFC prvaci, a nitko me ne udara u glavu‘

 Gordan Ryan i Michael Chiesa

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘King‘‘ nema namjeru napuštati BJJ jer mu je u tom sportu i više nego dobro

Po mnogima najbolji grappler svijeta Gordon Ryan ponovno je nastupao prošlog tjedna na UFC Fight Pass Invitational 3 priredbi gdje je pobijedio Nickyja Rodrigueza. Inače se Gordon trebao boriti protiv Vinnyja Magalhaesa, no on se iz zdravstvenih razloga bio prisiljen povući iz borbe te je kao zamjena uskočio Nicky.

Iako je u meč uskočio praktički dan prije priredbe, Rodriguez je Gordonu pružio dosta težak meč. Nakon regularnih 20 minuta išli su u produžetke, no Gordon je taj koji je u njim odnio pobjedu. Nicky je Gordona natjerao na tapkanje no nakon isteka vremena, a prije tapkanja je pokazao na sat te je tapkao kako bi izbjegao neke dodatne ozljede.

Ryan inače živi san vjerojatno svake osobe koja se bavi BJJ-om ili grapplingom jer od tih sportova uspijeva jako dobro živjeti. Naravno, dosta zarađuje od prodaje instrukcijskih videa no svejedno živi od mnogima dragog sporta. No ne samo da živi, nego je prema njegovim riječima zaradio više novca nego neki borci u UFC-u:

‘‘Nemam potrebu napuštati BJJ zato što zarađujem više novca nego većina UFC prvaka tako da nemam razloga da me netko udara u glavu svaki dan. Ja sam kao Mayweather ili McGregor BJJ-a.‘‘, rekao je Gordon u ‘‘The MMA Houru‘‘.

U devetom mjesecu ove godine Gordon je osvojio ADCC pobijedivši Andrea Galvaoa u finalu, a Magalhaes je posljednji čovjek od kojeg je Ryan izgubio i to 2018. godine. Šteta da nismo ponovno gledali okršaj takva dva grapplera, no nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti ipak svjedočiti tom meču.

Linker
29. lipanj 2024 10:26