Ostalo

Gervonta Davis je izbjegao zatvorsku kaznu, bit će u kućnom pritvoru

Gervonta Davis

 KATELYN MULCAHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Katelyn Mulcahy/getty Images/profimedia
Davis će također morati odslužiti 200 sati društveno korisnog rada

Ponajveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Gervonta Davis prije nešto manje od dva tjedna u Las Vegasu. Nokautom u sedmoj rundi porazio je Ryana Garciju, a bio je to obračun dvojice boksača koje su mnogi predodredili da budu glavne zvijezde svjetskog boksa u periodu koji dolazi.

Gervonta se u tom meču pokazao kao ipak osjetno talentiraniji i kvalitetniji boksač od Garcije, a bila je to 29. Gervontina pobjeda u karijeri. Čak 27 ih je upisao nokautom i definitivno je jedan od najboljih boksača današnjice, no bio je pod velikom prijetnjom zatvora.

Kao što smo danas pisali, teretio se po 14 točaka optužnice, te se kasnije izjasnio krivim na sudu. Iako se očekivalo da je jedina nepoznanica ta koliko će dobiti godina kazne, sud je odlučio da neće ići u zatvor. Na kraju je osuđen na 90 dana kućnog pritvora te će morati odslužiti 200 sati društveno korisnog rada.

Davis je u veljači priznao krivnju za četiri kaznena djela; napuštanje mjesta prometne nezgode s tjelesnim ozljedama, vožnja s oduzetom prometnom dozvolom, prolazak kroz crveno svjetlo i neprijavljivanje materijalne štete. Okružna sutkinja Althea M. Handy rekla je u veljači da se Davis izjašnjava krivim pod uvjetom da "nema dogovora o tome koja će kazna biti izrečena prilikom izricanja presude."

Otprilike u 2 sata ujutro 5. studenog 2020. godine Davis je prema tužiteljstvu vozio Lamborghini pod policijskom pratnjom nakon što je napustio noćni klub u centru Baltimorea. Svojedobno je navodno skrenuo s kolone, prošao kroz crveno i potom udario u suvozačevu stranu Toyote Solare iz 2004. godine. Unutra je bila trudna žena, Jyair Smith, zajedno s još troje putnika. Tužiteljstvo je tvrdilo da je David gledao Smith u oči, ali joj nikada nije pritekao u pomoć.

Linker
05. srpanj 2024 10:22